Şanlıurfa’yı ikna etmek için siyasetçiler seferber oldu: ‘Penaltımızı vermediniz sahaya çıkmıyoruz!’

TFF 1. Lig'de Şanlıurfaspor ile Kocaelispor karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısında penaltı verilmeyen pozisyon nedeniyle Şanlıurfa ekibi ikinci yarıya çıkmak istemedi. İkna etmek için araya siyasiler girdi.

Spor 30 Eylül 2024
Şanlıurfaspor, penaltısı verilmeyince sahaya çıkmadı.

Gün geçmiyor ki Türk futbolunda bir gariplik daha yaşanmasın. TFF 1. Lig’de Şanlıurfaspor ile Kocaelispor karşı karşıya geldi. Kocaeli’deki mücadele çekişmeli başladı. Ev sahibinin zirve iddiası için mutlak kazanmak istediği maçta Urfa atağı gelişti. Ceza alanı dışından atılan şutun ardından kıyamet koptu. Top Kocaelisporlu savunmacının eline temas etti. Ancak pozisyonun ceza alanı içinde mi dışında mı olduğu belirsizdi. VAR’daki Özgür Yankaya’nın kararı beklendi ve pozisyonun dışarıda olduğu tespit edildi.

Bu pozisyonun ardından devre arasında olay büyüdü. Şanlıurfaspor yönetimi takımı sahaya çıkarmak istemedi. Ancak Asist Analiz’in haberine göre daha sonra araya siyasiler girdi ve Urfa yönetimi ikna oldu. Takım sahaya geç de olsa çıktı ve maç kaldığı yerden devam etti. İki takım arasındaki mücadele 0-0 berabere tamamlanırken Kocaelispor 13 puanla üçüncü sıraya geldi, Urfa yedi puanla 18. sırada kaldı.

Günün diğer maçındaysa Karagümrük, İstanbulspor’u 1-0 yendi. İstanbulspor zirvede tek başına kalma fırsatını kaçırıp 13 puanda kaldı. Karagümrük ise 12 puanla yedinci sıraya geldi. Maçtaki tek golü Wesley penaltıdan kaydetti.

Gençlerbirliği’ne kaptanından kötü haber

Gençlerbirliği, 1. Lig’in 7. haftasında Ankara Keçiörengücü ile yapılan maçta sakatlanan kaptan Yasin Güreler ve Amilton’un sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Kulüpten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen kulüp doktoru Doç. Dr. Gürhan Dönmez, “Takım kaptanımız Yasin Güreler’in yapılan MR incelemesinde, ön bağında kopuk ve iç menisküs arka boynuzunda yırtık saptanmış olup, sporcumuzun sezonu kapattığını üzülerek belirtmek isterim. Yasin Güreler’in ameliyat süreci planlanmaktadır. Diğer yandan aynı maçın ilk yarısında sağ üst arka kas grubunda yaşadığı problem nedeniyle maça devam edemeyen Amilton Minervino Da Silva’nın yapılan MR incelemesinde, biseps femoris kas-tendon bileşkesinde ikinci dereceden yırtık ve kas içi ödem saptanmış olup sağlık ekibimiz tarafından tedavisine başlanmıştır.” görüşlerine yer verdi.

Adanaspor’da Bostancı görevi bıraktı

1. Lig ekibi Adanaspor’un kulüp başkanı Asil Bostancı görevinden ayrıldığını duyurdu. Bostancı, yazılı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: “Onurla yürüttüğüm başkanlık görevimden sağlık ve ailevi sebepler nedeniyle ayrılmak zorunda olduğumu üzülerek açıklıyorum. Başta taraftarlarımız olmak üzere tüm Adanaspor camiasına görev sürem boyunca bana sağladıkları destek ve gösterdikleri anlayış için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” Adanaspor, 1. Lig’de oynadığı 7 karşılaşmada topladığı 5 puanla 19. sırada yer alıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.