Bitcoin’e savaş gerginliği darbesi

Orta Doğu’daki gerilimin artmasıyla Bitcoin ETF 243 milyon dolarla bir ayın en büyük çıkışlarından birini yaşarken Bitcoin fiyatı da yaklaşık 4 bin dolar düşüşle 60 bin dolar seviyesine geriledi.

Ekonomi 2 Ekim 2024
Bitcoin ETF'lerinde 242 milyon dolarla son bir ayın en büyük çıkışı yaşandı.

Orta Doğu’daki artan gerilim kripto piyasasında da düşüşe neden oldu. İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısının ardından Bitcoin fiyatı yaklaşık 4 bin dolar düşerek 60 bin 315 dolara kadar geriledi. Ancak daha sonra toparlanan Bitcoin fiyatları yeniden 61 bin doların üzerine çıktı. Gerilimin artmasıyla Ethereum da 2 bin 415 dolara kadar geriledi. Bitcoin fiyatları şu saatlerde yüzde 3,94 düşüşle 61 bin 516 dolardan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Ethereum da yüzde 6,74 düşüşle 2 bin 457 dolardan işlem görüyor.

ETF’lerden büyük çıkış

Farside Investors verilerine göre 11 ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonlarından (ETF) toplam 242,6 milyon dolar çıkış gerçekleşti. Fidelity Wise Origin Bitcoin Fonu 144,7 milyon dolarla en büyük çıkışı yaşarken ARK 21Shares Bitcoin ETF’si 84,3 milyon dolarlık kayıp verdi.

Bitwise Bitcoin ETF’den 32,7 milyon dolar, VanEck Bitcoin ETF’den 15,8 milyon dolar, Grayscale Bitcoin Trust’tan ise 5,9 milyon dolar çıkış oldu. Invesco, Franklin, Valkyrie, WisdomTree ve Grayscale Mini Bitcoin Trust fonlarında herhangi bir akış yaşanmadı.

BlackRock iShares Bitcoin Trust 40,8 milyon dolarlık girişle pozitif akış kaydeden tek fon oldu ve üst üste 15 gün boyunca çıkış yaşanmadı. Aynı zamanda ABD’deki spot Ether ETF’lerinden de toplam 48,6 milyon dolarlık çıkış oldu.

Ortadoğu’daki gerilim borsayı düşürdü, korku endeksi ise kritik sınırdaOrtadoğu’daki gerilim borsayı düşürdü, korku endeksi ise kritik sınırda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.