Cezaevinden ‘izinli’ çıkmıştı: Motosikletli saldırgan tarafından öldürüldü

Bursa'da 10 gün önce cezaevinden izinli çıkan Hüseyin Uzun motosikletli bir saldırgan tarafından silahla öldürüldü.

Gündem 3 Ekim 2024

Bursa’da hırsızlıktan hapis yatan 23 yaşındaki Hüseyin Uzun 10 gün önce cezaevinden izinli çıktı. Cebinde izin kağıdıyla Osmangazi’deki Altıparmak Caddesi’nde arkadaşıyla geziyordu. Ancak saat 14:30 sıralarında yolda bekleyen bir motosikletli silahını çıkarıp onu vurdu.

Boynundan girip kulağından çıkan kurşunla ağır yaralanan Uzun yere yığılırken saldırgan motosikletle kaçtı. Ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Uzun yaşamını yitirdi.

Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis kaçan şüpheliyi arıyor. Görüntülerde Hüseyin Uzun’un yanındaki arkadaşı ile kaldırımda yürüdüğü, yol kenarında bekleyen motosikletlinin saldırıdan sonra hızla olay yerinden kaçtığı görüldü. Görüntülerde Uzun’un yanındaki arkadaşının ara sokağa girip koşarak uzaklaştığı anlar da yer aldı.

Türkiye’de motosikletli saldırılar artıyor

Motosikletli suikastçiler ilk kez 1980’lerde Latin Amerika’da ortaya çıktı. Dönemin en güçlü uyuşturucu karteli Pablo Escobar’ın başında olduğu Medellin Karteli bu yöntemle birçok kez suikast düzenledi.

Escobar’ın akıl hocası olduğu bilinen Griselda Blanco adamlarının araba kullanırken trafiğe takılması nedeniyle polislere yakalandığını düşünerek tetikçilerine motosikletle seyahat etmelerini emretti.

Blanco’nun bu fikri Türkiye’de artan motorsikletli suikast olaylarında neden bu aracın tercih edildiğini de açıklıyor aradan yıllar geçmesine rağmen:

  • Kolay çalınabiliyor.
  • Hızlı kaçılıp ortadan kaldırılabiliyor.
  • Takılan kask nedeniyle kimlik tespiti zor.

‘Motosikletli suikastçi’ fikrini ortaya çıkaran Blanco’nun ölümü de ironik: 2012’de yine motosikletli suikastçiler tarafından öldürüldü

Yine motosikletli saldırı: Esenler'de bir kişi öldürüldüYine motosikletli saldırı: Esenler’de bir kişi öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.