İsrail Şam’da Nasrallah’ın damadını öldürdü

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'a yeni bir hava saldırısı düzenledi. Mezzeh semtindeki bir binanın hedef alındığı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, üç kişi de yaralandı. İsrail son bir yılda bölgeye yönelik saldırılarını artırmış durumda.

Dünya 3 Ekim 2024
Fotoğraf: AA

Ortadoğu’da gerilim dinmek bilmiyor. Gazze’ye yoğun saldırılar ve Lübnan’a başlatılan kara harekatının ardından İsrail bu kez Suriye’nin başkenti Şam’da gökyüzünden ölüm getirdi. Kentte meydana gelen patlamalarla Mezzeh semti hedef alındı ve üç kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin paylaştığı bilgiye göre saldırıda ölenlerden biri de 27 Eylül’de yine İsrail’in öldürdüğü Hizbullah lideri Nasrallah’ın damadı Hasan Cafer Kassir. Sivil toplum kuruluşunun açıklamasında şöyle dendi: “Hasan Nasrallah’ın damadı Hasan Cafer Kassir, Şam’ın Mezzeh semtindeki bir apartman dairesini hedef alan İsrail baskınında ölen iki Lübnanlı arasında yer aldı.”

İsrail'in suikast düzenleyerek öldürdüğü eski Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın damadı Hasan Cafer Kassir de İsrail saldırısında öldü.

İsrail’in suikast düzenleyerek öldürdüğü eski Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın damadı Hasan Cafer Kassir de İsrail saldırısında öldü.

Suriye devlet ajansı SANA’nın aktardığına göre İsrail semtteki bir binayı hedef aldı. Saldırının kimlere ya da neye yönelik olduğu henüz netleşmedi. Ancak İsrail’in adeta rutine giren hava saldırıları bölgede endişeyi artırdı.

İsrail’in Şam’a düzenlediği bu ilk saldırı değil. Son yıllarda İran destekli milisler ve Suriye ordusuna yönelik hava operasyonları sık sık haberlerin başında yer alıyor. Ancak son saldırılarda hedefin ne olduğu  çok belirgin değil. İsrail genellikle İran güçlerini ve silah sevkiyatlarını vurduğunu iddia ederken bölgedeki siviller de saldırıya maruz kalıyor.

İsrail bir gün önce de saldırmıştı, hep saldırıyor

Bu saldırıdan bir gün önce yine İsrail’in Şam’a düzenlediği hava saldırılarında üç sivilin öldüğü, altı kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Ülkenin resmi haber kanallarından devlet televizyonu saldırıda sunucusu Sefa Ahmed’in hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Saldırılar sadece başkenti değil, Güney Suriye’deki üç askeri radar istasyonunu da hedef almıştı.

Suriye’de 2011 yılında patlak veren iç savaşla birlikte İsrail, Suriye sınırları içindeki İran destekli gruplara ve askeri noktalara zaman zaman saldırılar düzenliyor. Bu operasyonlar resmi olarak teyit edilmese de bölgede İsrail’in varlığı ve etkisi uzun zamandır hissediliyor.

İran, İsrail'e 200 füze attı, sadece bir kişi yaralandı, o da bir Filistinliİran, İsrail’e 200 füze attı, sadece bir kişi yaralandı, o da bir Filistinli

İsrail zeytinyağı gibi üste çıkıyor: BM Genel Sekreterini 'istenmeyen kişi' ilan ettiİsrail zeytinyağı gibi üste çıkıyor: BM Genel Sekreterini ‘istenmeyen kişi’ ilan etti

Kopenhag'daki İsrail Büyükelçiliği'nde patlama alarmıKopenhag’daki İsrail Büyükelçiliği’nde patlama alarmı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.