644 kişinin daha yakalandığı açıklandı: İşte son bir aydaki uyuşturucu operasyonları

Türkiye genelinde yapılan uyuşturucu operasyonlarına bir yenisi eklendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya 57 ilde düzenlenen operasyonda 644 kişinin yakalandığını bildirdi.

Gündem 3 Ekim 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Türkiye genelinde son bir ayda çok sayıda operasyon yapıldı. Operasyonlarda kilolarca uyuşturucu ele geçirildi.

Son olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 57 ilde düzenlenen ‘NARKOÇELİK-41’ operasyonlarında 644 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından 57 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik Cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Narkoçelik-41 operasyonlarının ayrıntılarını paylaştı.

Yerlikaya operasyonların Aksaray, Bursa, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, İzmir, Nevşehir, Şırnak, Malatya, Manisa, Şanlıurfa, Bingöl, Adana, Diyarbakır, Konya, Uşak, Batman, Mersin, Bolu, Samsun, Denizli, Yozgat, Antalya, Hatay, Tekirdağ, Çanakkale, Çankırı, Yalova, Eskişehir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Erzurum, Van, Adıyaman, Çorum, Karaman, Trabzon, Kahramanmaraş, Kayseri, Sakarya, Burdur, Giresun, Isparta, Kilis, Zonguldak, Osmaniye, Aydın, Ordu, Karabük, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Elazığ ve Muğla’da “Narkoçelik-41” operasyonları düzenlendiğini belirtti.

Yerlikaya operasyonların bin 603 ekip, 4 bin 127 personel, 25 hava aracı ve 41 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleştirildiğini aktardı.

967 kilogram uyuşturucu madde ve 5 milyon 857 bin 520 uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıklayan Yerlikaya 644 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısının yakalandığı bilgisini verdi.

Öte yandan son bir ayda yapılan uyuşturucu operasyonlarında basına yansıyan ayrıntılar şöyleydi:

  • 27 Eylül’de Malatya’da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından operasyon yapıldı. 27 Eylül 2024 tarihinde Projeli Dosya kapsamında 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda delillendirilmesi tamamlanan 12 hedef şahıs ile bağlantılı 4 şahıs olmak üzere toplam 16 şüpheliye ait adreslere baskın düzenlendi. Operasyonda, 850 adet sentetik hap ve 83,05 gr metamfetamin ele geçirildi.
  • Antalya’da 10 Eylül’deki operasyonda, 98 kişi gözaltına alındı.  İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Muratpaşa, Kepez ve Serik ilçelerinde uyuşturucu ticareti yapan, kullanan ve üretenlere yönelik helikopter destekli eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, 27 kilo 590 gram esrar, 27 kilo 300 gram sentetik uyuşturucu, 2 kilo 538 gram sentetik uyarıcı, 91 gram eroin, 80 gram kokain, bir miktar kağıda emdirilmiş uyuşturucu, 441 sentetik ecza, 208 uyuşturucu hap, 66 kök Hint keneviri, 6 hassas terazi, 2 tabanca, suçtan kazanıldığı değerlendirilen bir miktar döviz ve Türk lirası ele geçirildi.
  • Yine 10 Eylül’de Iğdır’da İl Jandarma Komutanlığı’nın operasyonunda (30.5) kg kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheliler A.P. ve M.A.E. hakkında adli işlem başlatıldı.
  • Düzce’de ise düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 750 gram sentetik kannabionid maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu satıcısı 2 kişi ile uyuşturucu kullanan 1 kişi yakalandı.
  • Manisa’da 4 Eylül’deki operasyonda ise  54 bin 860 sentetik ecza ile 276 gram uyuşturucu ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyon sonucunda F.B. (21), M.D. (20) ve H.K. (24) adlı şüpheliler gözaltına alındı.
  • İstanbul’da 16 Eylül’de yapılan operasyonda da toplam 3 milyon 815 bin adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretinin önlenmesine yönelik soruşturma kapsamında, bir süredir takip edilen suç̧ örgütünün Zeytinburnu’nda bulunan imalathanesinde operasyon yapıldı. Burada üretilen hapların başka illere nakledileceğine ilişkin tespit üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, nakliye için kullanılan araçta 750 bin adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirdi.
  • Balıkesir merkezli 3 ilde yapılan uyuşturucu operasyonunda 51 şüpheli gözaltına alındı.
    18 Eylül’de basına servis edilen olayda, 57 gram esrar, 1,41 gram metamfetamin, 1,10 gram kenevir tohumu, 43 sentetik hap, 8 ecstasy uyuşturucu hap, ruhsatsız 4 tabanca, 4 tüfek, 103 tabanca fişeği, 1 uyuşturucu madde öğütücü, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 17 bin 565 Türk lirası ve 300 avro ele geçirildi.
  • Yine 18 Eylül’de Nevşehir’de polisinin 51 adrese düzenlediği uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu, ruhsatsız silah ve para ele geçirildi. 28 kişi gözaltına alındı. adreslerde, dedektör köpeklerin de desteğiyle yapılan aramada 1 kilo 713 gram sentetik uyuşturucu, 630 gram esrar, 85 kök kenevir, 6 ruhsatsız tabancayla uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 300 bin lira ele geçirildi.
  • 10 Eylül’de Malatya’daki uyuşturucu operasyonlarında ise 17 bin 627 adet sentetik ecza hap, 209,06 gram metamfetamin, 6 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız tüfek, 860 adet fişek, 4 kök hint keneviri, 1 adet hassas terazi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 140 bin 160 TL ele geçirildi.
    Gaziantep’teki 16 Eylül operasyonunda ise 120 gram sentetik uyuşturucu, 21 gram esrar, 19 uyuşturucu hap ile 12 bin lira ele geçirildi.
  • Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de 23 Eylül’de, 34 gram esrar, 160 gram kanbabinoid, 7 kök kenevir, 3 gram metamfetamin, 15 uyuşturucu hap ve 3 uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirdi. Uyuşturucuya el koyan ekipler, ismi açıklanmayan 23 şüpheliyi gözaltına aldı.

Sigara kaçakçılığından uyuşturucu 'krallığına': İspanya'nın Türk Escobar'ı öldüSigara kaçakçılığından uyuşturucu ‘krallığına’: İspanya’nın Türk Escobar’ı öldü

AK Partili vekilin istifasının detayları: Oğlu makam aracıyla uyuşturucu ticareti yapıyormuşAK Partili vekilin istifasının detayları: Oğlu makam aracıyla uyuşturucu ticareti yapıyormuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.