Jeff Koons, Jasper Johns ve 100’ü aşkın sanatçı eserlerini Kamala Harris için bağışlıyor

Çağdaş sanatçılar yaklaşan ABD Başkanlık Seçimi'nde adaylardan Kamala Harris'e destek olmak için eser bağışlıyor. Dünya çapında isimlerden oluşan 100'den fazla sanatçının 2.4 milyon dolar değer biçilen eserleri müzayedelerde satışa sunulacak.

Kültür Sanat 4 Ekim 2024
Saat yönünde: Jenny Holzer, Jasper Johns, Kara Walker ve Jeff Koons.

Sanat dünyası ABD’deki Başkanlık Seçimleri’nde ön cephede. Aralarında Jeff Koons, Amy Sherald, Jenny Holzer, Hank Willis Thomas, Kara Walker ve George Condo’nun da bulunduğu 100’den fazla sanatçının bağışladığı eserler, ABD Başkan adayı Kamala Harris’in kampanyasına fon sağlamak amacıyla satılacak.

Eserlerin toplam değeri 2.4 milyon dolar

Harris Victory Fund tarafından düzenlenen ve Kamala için Sanatçılar (Artist for Kamala) adı verilen satışta 100’den fazla eser doğrudan satın alınabilirken 41 eser de Artsy’de online müzayede yoluyla satışa sunuluyor. Kamala için Sanatçılar bağış kampanyasının Artsy müzayede bölümünden 1 milyon dolardan fazla satış yapılması beklenirken, doğrudan satın alınabilecek 117 eserin toplam değeri 2,4 milyon dolardan fazla.

Satışta Ellsworth Kelly, Kenneth Price, Carmen Herrera ve Richard Serra gibi  anatçıların bazı apolitik eserleri ya da son dönem sanatçılarının nadir eserleri yer alıyor. Satış bölümünde Jonathan Horowitz’in ‘Harris ’24’ (2024) adlı poster baskısı, Harris’in portresini önceki ve mevcut tüm ABD başkanlarının bir zaman çizelgesinin sonunda içeriyor. Maynard Monrow’un karışık medya metin çalışması ‘İsimsiz/Demokrasi’ (2022) ise pembe bir destek üzerine yazılmış “Demokrasi Cehenneme de Gelse Yüksek Suya da” ifadesinden oluşuyor.

Jeff Koons’un 150 bin dolarlık eseri de listede

Popüler sanatçı Jeff Koons’un müzayedeye katkısı, ABD bayrağını dalgalandıran bir bayrak direğinin dibinde kırmızı, beyaz ve mavi yansıtıcı toplardan oluşan Gazing Balls serisinin yeni bir çalışması; ki bu eser için şu anda biçilen değer 150 bin dolardan fazla. Sheila Hicks’in müzayedeye keten ipliklerden oluşan ve 27 bin dolar değer biçilen ‘Geri Dönülemez Şekilde Gelişen Demokrasi’ başlıklı yeni bir asamblajı katıldı.

İnsanlık için büyük bir adım: Jeff Koons'un heykeli aydaİnsanlık için büyük bir adım: Jeff Koons’un heykeli ayda

ABD sanat ortamı bunu konuşuyor: Jeff Koons beğenmediği eleştiriyi yayınlatmadıABD sanat ortamı bunu konuşuyor: Jeff Koons beğenmediği eleştiriyi yayınlatmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.