Rojin’den sekiz gündür haber yok: Telefonda en son kiminle konuştu?

Van'da kaybolan Rojin Kabaiş'ten sekiz gündür haber yok. Telefon kayıtları incelenen Rojin, annesinden sonra bir kişi ile daha telefonda görüşmüş. Bu kişinin kim olduğuna dair henüz bir açıklama yok. 

Gündem 4 Ekim 2024
Fotoğraf: Rojin'i arama çalışmaları sekizinci gününde.

Van’da 27 Eylül’de kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları sekizinci gününde. Van Gölü sahilinde bulunan Kabaiş’e ait cep telefonu incelenmek üzere 1 Ekim’de Ankara’ya gönderildi. Ancak Rojin için yürütülen soruşturmada herhangi bir gizlilik kararı olmamasına rağmen arama çalışmalarının tüm aşamaları gizlilik içinde yürütülüyor. Hatta öyle ki aileyle bile bilgi paylaşılmıyor.

Soruşturma kapsamında yalnızca kamuoyuyla değil aileyle dahi bilgi paylaşımı yapılmıyor. Rojin’in kaybolduğunu öğrendikleri andan itibaren Diyarbakır’dan Van’a gelip kızlarını arama çalışmalarına katılan aile üyeleri, umutla başladıkları her yeni günü hiçbir şey öğrenemeden bitiriyorlar.

Gazete Duvar’dan Kadir Cesur’un haberine göre, emniyet kaynakları soruşturmanın ‘kaçırılma’, ‘cinayet’ veya ‘intihar şüphesi’ dahil tüm yönleriyle yürütüldüğünü bildirdi. Ancak soruşturma dosyasının akıbeti, dosyada herhangi bir şüpheli olup olmadığı, Rojin Kabaiş’e ait cep telefonunun şifresinin kırılıp kırılmadığına dair herhangi bir bilgi aileyle dahi paylaşılmadı.

Alt komşunun ifadesi alındı

Rojin’in kaybolmadan önce en son annesi ile görüştüğü ve yaklaşık 11 dakika konuştuktan sonra ‘şarjım az, telefonum kapanacak’ dediği ve kahve almaya gideceğini söyleyerek yurttan çıktığı biliniyordu. Civardaki güvenlik kamera kayıtlarını izleyen aile üyelerinin vermiş olduğu bilgiye göre Rojin, annesiyle görüşmesini bitirip dışarı çıktıktan sonra bir kişiyle daha telefonda konuşmuş. Ancak bu kişinin kim olduğuna dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Cesur’un aktardığına göre, Rojin Kabaiş’in ailesi Diyarbakır’da yaşayan Renas isimli alt komşuları ve kızları arasında bir HTS kaydı bulunduğunu söyledi. Polis ekiplerince ifadesi alınan Renas isimli kişi, ifade alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Alt komşu Renas, Rojin Kabaiş ile herhangi bir telefon görüşmesi yapmadığını, aynı Wİ-Fİ ağına bağlı oldukları için böyle bir kaydın oluşabileceğini söyledi. Kabaiş ailesi de aynı Wİ-Fİ ağını paylaştıklarını doğruladı.

Rojin Kabaiş dört gündür kayıp: Telefonu Ankara'ya gönderildiRojin Kabaiş dört gündür kayıp: Telefonu Ankara’ya gönderildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.