Ölümlü kaza sonrası ‘Rust’ ilk kez seyirciyle buluşuyor

Soruşturma ve yargılama süreci yılan hikâyesine dönen 'Rust' seyiriciyle buluşmaya hazırlanıyor. Çekimler sırasında Alec Baldwin'in kazayla görüntü yönetmeninin ölümüne neden olduğu film ilk kez Polonya'da beyazperdede olacak.

Kültür Sanat 5 Ekim 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Hollywood yıldızı Alec Baldwin, son filmi ‘Rust’ın çekimlerinde silahının ateş alması sonucu görüntü yönetmeni hayatını kaybetmişti. Çekimlerine ara verilen filmin ardından başlayan soruşturma sonrasında da yargılama süreci aylarca devam etmiş ve kamuoyu tarafından takip edilmişti. Yargılama sürecinde çekimleri sürdürülen film tamamlandı. Artık seyirciyle buluşmak üzere.

İlk gösterime filmin yönetmeni de katılacak

42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in Ekim 2021’de ölümüne neden olan kaza sonrası çekimleri tamamlanan ‘Rust’, Polonya’da EnergaCamerimage Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak. Film gösteriminin ardından yönetmen Joel Souza ve görüntü yönetmeni Bianca Cline bir panele katılacak.

Çekimleri ölümle sonuçlanan kazaya neden olan ‘Rust’, 1880’lerde ABD’ninWyoming eyaletinde anne ve babasını kaybeden bir çocuğun kendisi ve küçük kardeşinin geçimini sağlamak için verdiği mücadeleye odaklanıyor.

Acele kahraman aranıyor!Acele kahraman aranıyor!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.