Yarım saat arayla iki kadını katledip surlardan atladı

İstanbul'da Semih Çelik iki kadını vahşice öldürdükten sonra, Edirnekapı surlarından aşağı atlayarak intihar etti. Katilin evinde parçalanmış insan cesetleri çizdiği bir defter bulundu.

Gündem 5 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun yayımladığı ‘Kadın Cinayetleri 8 Aylık Raporu’na göre  1 Ocak – 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında en az 280 kadın erkekler tarafından öldürüldü. İki gün önce açıklanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na göre ise eylülde 34 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Yani ölümler durmuyor.

Dün ise bir erkek iki kadını birden katletti. Katilin cinayetlerden önce defterine parçalanmış ceset çizdiği ortaya çıktı.

İstanbul’da 19 yaşındaki Semih Çelik, saat 15:30 sıralarında önce Eyüpsultan’daki aile evinde eski kız arkadaşı olduğu söylenen Ayşenur Halil’i bıçaklayarak öldürdü. Evde kimse yoktu çünkü ailesi kız kardeşini üniversiteye götürmek üzere şehir dışına çıkmıştı.

Katil soğukkanlı bir şekilde evden çıktı. Yarım saat sonra ise okul arkadaşı olduğu belirtilen İkbal Uzuner’le Fatih’te buluştu. Uzuner’le birlikte Edirnekapı surlarına çıkan katil burada genç kadını öldürdükten sonra parçalara ayırdı. Önce genç kızın kafasını attı. O sırada Uzuner’in annesi de surların aşağısındaydı. Kızının kesilip aşağıya atılan kafasının önünde çaresizce feryat etti. O sırada katil hiçbir şey olmamış gibi surların tepesinde duruyordu. Daha sonra ise kendi asarak intihar etmeyi denerken aşağı düştü. Sonra da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Katilin birçok parçaya ayırdığı cesedin bir bölümünü surun tepesinde bıraktığı, bazılarını ise aşağıya attığı belirlendi, ceset adli tıp incelemesi için bir araya getirildi.

Katil Semih Çelik.

Katledilen iki kadın da 19 yaşında ve öğrenciydi.

Fotoğraftaki: İkbal Uzuner

Emniyetten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle: “Yapılan çalışmalarda S.Ç. (19) isimli şahsın surlardan atlayarak intihar ettiği, intihar etmeden önce saat 15.30 sıralarında Eyüpsultan ilçesinde A.H. (19) isimli bir kadını, daha sonra 16.00 sıralarında Fatih ilçesinde İ.U (19) isimli kadını öldürdüğü tespit edilmiştir.”

Katilin babası: Akıl hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu

Çelik’in babası, Ayşenur Halil’in ölen oğlunun eski kız arkadaşı, İkbal Uzuner’in ise okul arkadaşı olduğunu söyledi. AA’ya göre ise Uzuner katilin sevgilisiydi. Baba, Çelik’in daha önceden de psikolojik sorunlarının olduğu hatta hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Çelik’in kasap olduğu öğrenildi.

Katilin, akıl hastalığı nedeniyle bu yıl içerisinde beş kez hastanede tedavi gördüğü, hakkında iki kez kayıp ihbarı verildiği, bir kez intihara teşebbüs ettiğine dair kayıt olduğu belirlendi.

Cinayeti çizmiş

Yapılan incelemelerde defterinde parçalanmış ceset çizimleri olduğu belirlendi. Bu çizimlerin İkbal Uzuner’in ölüm şekline çok benzediği değerlendirildi.

Olaya ilişkin yayın yasağı geldi.

Özel: Bir caninin nasıl sokaklarda dolaşabildiği konusunda yetkililer açıklama yapmalı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in olayla ilgili tepkisi şöyle oldu: “Bugün İstanbul’un Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde iki genç kadının canice öldürülmesini lanetliyorum. Bu yıl içinde 5 kez akıl hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğü belirtilen bir caninin nasıl elini kolunu sallayarak sokaklarda dolaşabildiği konusunda yetkililer açıklama yapmak zorundadır. Artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet vakalarının önlenmesi başta olmak üzere suçla mücadele konusundaki sözde zafiyet siyasidir, politiktir.”

Dervişoğlu: Erdoğan’ı ve Meclis’i göreve çağırıyorum

Yasal düzenleme çağrısı yapan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: “Türkiye’de bugün iki genç kızımız bir cani tarafından vahşice katledildi, başka bir evladımız iki sapık tarafından tacize uğradı. Güvenlikten adalete, barınmadan beslenmeye kadar Türkiye’nin her yerine sirayet eden yangın, artık kan dondurucu manşetler ile hayatlarımızı altüst ediyor. Hepimizi kahreden haberlerin daha detaylarını öğrenemeden bambaşka bir vahşet haberi ile güne başlıyoruz. Devletin asli görevleri olan; adalete, güvenliğe ve huzura hasret bırakıldık. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı ve Yüce Meclis’i göreve çağırıyorum. TBMM çatısı altında hayata geçirilecek yasal ve kurumsal düzenlemeler hususunda İYİ Parti olarak gereğini yapacağız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.