Shaq McKissic: Altı yıldır EuroLeague’de oynuyorum, böylesini yaşamadım

Fenerbahçe, EuroLeague'deki açılış maçında konuk ettiği Olympiakos'u mağlup etmişti. Karşılaşmada Shaq McKissic ve tribünler arasında tartışma yaşanmıştı. Shaq, yaşananlarla ilgili konuştu.

Spor 5 Ekim 2024
Shaq McKissic, Fenerbahçe maçında yaşadıklarından dert yandı.

Fenerbahçe, EuroLeague’de sezonu Olympiakos’u konuk ederek açtı ve sarı-lacivertliler Ataşehir’de ağırladığı Yunan temsilcisini 82-71 mağlup etti. Mücadeleye Olympiakos oyuncusu Shaq McKissic ve sarı-lacivertli tribünler arasında yaşanan bir tartışma damga vurdu.

Karşılaşmanın bitimine altı dakika kala skor 66-65 ev sahibi ekip lehineyken Wade Baldwin serbest atış çizgisine geldi. Bu esnada Shaq McKissic ve bir Fenerbahçe taraftarı arasında sözlü atışma yaşandı. Devamında ABD’li oyuncuya teknik faul çalınırken ilgili taraftar da hakem Belosevic’in kararıyla salondan çıkartıldı.

Karşılaşmanın ardından söz alan McKissic, “Taraftarların oyuncuları herhangi bir şekilde tahrik etmesine izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ülker Arena’da bir taraftar bana seslendi. Altı yıldır EuroLeague’de oynuyorum, böylesini yaşamadım. Irkçı bir söylem değildi fakat hiç de hoş değildi. Yıllardır Olympiakos formasıyla Panathinaikos’a karşı maça çıkıyorum, OAKA’da bile böyle bir durumu yaşamadım. Hakemlere Fenerbahçe taraftarlarıyla aramda neler olup bittiğini anlatıp durdum, kimse aldırış etmedi. Hakem Belosevic’in verdiği kararı anlıyorum ve kabul ediyorum. Bana verdiği teknik faulü kabul ediyorum” dedi.

 

Yaşananlar nedeniyle aklını maça veremediğini ifade eden McKissic sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu gece burada duyduğum bu şeyleri daha önce hiç duymamıştım. Oyun oynarken benim nabzım 168 ve siz benden bu şartlarda nasıl davranmamı bekliyorsunuz? Bana bir kez söylese sorun yok ama aynı şeyler iki, üç, dört defa söyleyemezsiniz. Hakem de taraftara hiçbir şey söylemiyor! Bir oyuncuyu sürekli tahrik edin ve devamında takımınız serbest atış kazansın, bu çok gülünç ve bir o kadar da saçma.”

Yaşanan olaylar sonrası Shaq’in Türk kökenli eşi Beril McKissic de yaşananlara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Tribünde uygunsuz hareketlerde bulunan bir taraftarın görüntüsünü paylaşan Beril McKissic, “Umarım oğlum büyüdüğünde böyle şeyler yapmayacak şekilde yetişir” yorumunu yaptı.

Shaq McKissic Türkiye’de Uşak, Gaziantep ve Beşiktaş formalarını da terletmiş, o dönemde hayatını Beril McKissic’le birleştirmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.