Avukatın boğazına bıçak dayayıp zorla ‘borcu yoktur’ yazısı aldı

Edirne'de 61 yaşındaki Ömer Izladı, vekalet ücretini fazla bulduğu avukatı Nebi Doğan'ın boğazına bıçak dayayarak zorla 'borcu yoktur' yazısı aldı.

Gündem 6 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

Türkiye’de şiddet durmuyor. Özellikle kadın cinayetleri ve çocuk istismarı gibi toplumsal sorunlar ülke gündeminden düşmüyor, düşemiyor… Şiddet her alanda yaygın bir tehdit haline geliyor. Öğretmenler, doktorlar gibi son yıllarda avukatlara karşı şiddet olaylarında ciddi bir artış yaşanıyor. Türkiye Barolar Birliği’nin verilerine göre, 2024 yılının yalnızca ilk altı ayında 200’den fazla avukat, görevleri sırasında fiziksel ve sözlü saldırıya uğradı.

Edirne Uzunköprü Adliyesi’nde görülen ceza davasında 61 yaşındaki Ömer Izladı duruşmayı kaybetti. Mahkeme davada karşı tarafın avukatlık ücreti olan 17 bin 900 lirayı da Izladı’nın ödemesine hükmetti.

Vekalet ücretini fazla bulan Izladı, konuyu görüşmek üzere Avukat Nebi Doğan’ın ofisine gitti. Izladı görüşmede ücrette indirim yapmasını istediği Doğan’dan olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine yanında getirdiği bıçağı Doğan’ın boğazına dayayan Izladı, zorla ‘borcu yoktur’ yazısı aldı. Daha sonra Avukat Nebi Doğan, Izladı hakkında şikayette bulundu. Izladı, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen Izladı ‘nitelikli yağma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avukat Nebi Doğan.

‘Boynunda üç santim bıçak yarası oluştu’

Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç da Uzunköprü Adliyesi’ne giderek olayla ilgili bilgi aldı. Doğan’ın boynunda üç santim boyutunda bıçak yarası oluştuğunu açıklayan Karakoç “Çok şükür yaralanması ciddi boyutta değil. Boynunda 3 santim civarında bir bıçak kesiği var. Meslektaşımızın yaralanmasının ağır boyutta olmaması, tek tesellimizdir. İyileşme süreci devam etmektedir, çok büyük bir yaralanması yoktur, ancak olabilirdi de. Tek tesellimiz bu. Şimdilik konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.