Tuhaf bir intihar girişimi: Elinde tüfekle hastane bastı, ‘Çantamda bomba var’ diye bağırdı

Kahramanmaraş'ta 45 yaşındaki Birgül G. pompalı tüfekle hastane basıp 'çantamda bomba var' diye bağırdı. Gözaltına alınan kadın oğlundan eziyet gördüğünü belirtip 'Elimdeki tüfeği görüp birileri belki beni öldürür diye hastaneye gittim' dedi.

Gündem 6 Ekim 2024

Şiddetin hayatın her alanında olduğu son günlerde bir Türkiye toplumsal cinnet halini yaşıyor. İki gün önce iki genç kadın İstanbul’da vahşice katledildi. Aynı gün iki kişi Taksim’in ortasında bir kadına tecavüz etmeye çalıştı. Sosyal medyadaki tepkiler olmasa yeniden gözaltına alınıp tutuklanmayacaklardı. Kadına şiddet dün de durmadı. Gülli Taş boşanma aşamasında olduğu Seyithan Taş tarafından maaşını alırken saldırıya uğradı. Saldırgan serbest bırakıldı. Mersin’deki Sonay ise şiddetten kaçamadı, onu eski sevgilisi boğarak öldürdü. Aynı şekilde Diyarbakır’da bir kadını eşi öldürdü.

Şiddet yoldan geçerken bile sizi bulabilir. Dün Şişli’de iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, dördü o sırada yoldan geçen olmak üzere beş kişi yaralandı. Yine dün Edirne’de bir avukat, vekalet ücretini çok bulan birisi tarafından boğazına bıçak dayanarak zorla belge imzaladı. Boynunda üç santim açılma var. Bolu’da bir zincir marketin kasiyerini bıçakla tehdit eden 20 yaşındaki I.D. kasadaki paraları çalıp kaçtı.

Peki sağlıksız gıdanın şiddetle alakası ne? Dün ürünlerinde eşek eti tespit edildi diye ifşa edilen bir şirketin sahiplerinin, müşterisi artık farklı yerden gıda almak istiyor diye orayı kurşunladığını da duyduk.

Yine de şiddet haberleri bitmedi. Kahramanmaraş’ta bir kadın pompalı tüfekle hastane basıp ”Benim kalbimi durdurun” dedi. Daha sonra da çantasında da bomba olduğunu söyledi. 45 yaşındaki Birgül G. güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Bastığı yer de Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binasıydı. Yani doğum yapmaya çalışan anne adayları ve hasta çocuklar oradaydı. Korku dolu anlarda hastalar ve doktorlar sedye ve masaların altına saklanmaya çalıştı.

Polis merkezine götürülen kadın, sorgusunda, amacının kimseye zarar vermek olmadığını söyledi.

Yıllardır uyuşturucu bağımlısı oğlundan eziyet gördüğünü ve bu nedenle de bunalıma girdiğini belirten Birgül G. “Oğlumun eziyetlerine daha fazla dayanamadım ve intihar etmek istedim ama yapamadım. Kimseye zarar vermek gibi bir amacım yoktu. Kimseyi vurmaya gitmedim. Elimdeki tüfeği gören olursa birileri belki beni öldürür diye hastaneye gittim” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.