Kuyruk İstiklal’e taştı: Ahmet Ümit’ten ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’ için ilk imza

Galatasaray'daki Yapı Kredi Kültür Sanat tarihi günlerinden birini yaşadı. Ahmet Ümit'in yeni romanı 'Yırtıcı Kuşlar Zamanı'nın ilk imza gününe binlerce okur katıldı. Kuyruk, İstiklal Caddesi'ne taştı.

Kültür Sanat 6 Ekim 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

İstiklal Caddesi eski günlerini hatırlatan bir olaya tanıklık etti. Ne de olsa “Beyoğlu’nun En Güzel Abisi” olay yerindeydi. Ahmet Ümit bu hafta yayınlanan yeni romanı ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nın ilk imza günü için Galatasaray Meydanı’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat’taydı. Başkomser Nevzat’ın hikâyesini bu yeni kitabında devam ettiren Ümit’e okur büyük ilgi gösterdi. Yazarın yeni kitabını imzalatmak için sıraya giren okurun oluşturduğu kuyruk İstiklal Caddesi’ne taştı.

Ahmet Ümit’in yeni kitabını imzalatmak isteyen okurlar İstiklal Caddesi’nde uzun kuyruklar oluşturdu.

İstiklal Caddesi’nde kitap imzalatmak için uzun süre ayakta bekleyen okurlarıyla tek tek sohbet eden Ahmet Ümit, Başkomser Nevzat’ın hem bu yeni hikâyesi hem de geçmiş maceraları hakkında konuştu. İmza günü sonundaysa Ahmet Ümit, bu özel buluşmaya katılan okurlarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

21. yüzyıl Türkiyesi’nin  portresi

Ahmet Ümit yeni kitabı ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nda Başkomser Nevzat bu kez geçmişin hayaletleriyle mücadele ediyor.  Ailesini katledenlerin peşinde maceradan maceraya koşarken, Nevzat ve ekibinin yaşadıkları olaylar bir 21. yüzyıl Türkiyesi portresi çiziyor. Ayrıca Ahmet Ümit bu kitabında Türkiye’nin yıllardır mustarip olduğu toplumsal hastalıkların röntgenini çekiyor.

Beklenen roman çıktı: Ahmet Ümit'in Başkomser Nevzat'ı işbaşında, kitaptan tadımlıkBeklenen roman çıktı: Ahmet Ümit’in Başkomser Nevzat’ı işbaşında, kitaptan tadımlık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.