Müdür vekili makamında öldürüldü: Marmara Adası’nda motosikletli katil aranıyor

Balıkesir’in Marmara Adası ilçesinde Tarım Müdür Vekili Murat Yakupoğlu'nu makamında tabancayla vurarak öldürdü ve kaçtı. Hem de Marmara Denizi'nin ortasındaki bu küçük adada, motorsikletle...

Gündem 7 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

Son yılların en pervasız cinayetlerinden biri dün Marmara Denizi’nin ortasında, Marmara Adası’nda işlendi. Yüzölçümü 118 kilometrekare, nüfusu 11 bin olan Balıkesir’in tatil bölgelerinden Marmara Adası’nda güpegündüz İlçe Tarım Müdür Vekili Murat Yakupoğlu’nun makam odasına giren biri Yakuboğlu’nu vurdu ve kaçtı. Hem de denizin ortasındaki bu küçük adada, 16 milyonluk İstanbul’dakine benzer bir yöntem ve araçla; motorsikletle.

Hükümet Caddesi’ndeki İlçe Tarım Müdürlüğü binasından gelen dün gündüz saatlerinde gelen silah sesleri ilçede şok etkisi yarattı. Olay yerine çağrılan polis ekipleri korkunç bir sahneyle karşılaştı: Müdür Vekili Murat Yakupoğlu makam odasında kanlar içinde hareketsiz yatıyordu.

Olayın ardından hızla bölgeye intikal eden sağlık ekipleri Yakupoğlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. İlçe Kaymakamı Elif Çelik acı haberle derin bir üzüntü yaşadığını söylerken polis cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Makam odasında cinayete kurban giden Murat Yakupoğlu. / Fotoğraf: DHA

Makam odasında cinayete kurban giden Murat Yakupoğlu. / Fotoğraf: DHA

Yakupoğlu’nun cenazesi savcının incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Motosikletli saldırgan aranıyor

Soruşturma derinleştikçe cinayeti motosikletli ve kasklı birinin işlediği ortaya çıktı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırgan Yakupoğlu’nu vurduktan sonra hızla olay yerinden motosikletle kaçtı. Başında kask bulunan şüpheli güvenlik kameralarına yakalanmamak için özel çaba harcadığı görüldü.

Müdür vekili makamında öldürüldü, kasklı saldırgan aranıyor

Polis kimliğini tespit edebilmek için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı ve zanlının kaçış güzergahı üstünde çalışma yürütüyor.

Cinayetin normal koşullarda böyle bir yerde olması düşünülemeyecek böyle bir yöntemle işlenmesi suçun kol gezdiği ülkenin bu ortamında gülünç olmaktan çok korkutucu denebilecek bir soruyu akla getiriyor: Günün birinde çarpışan araba da kullanır mı bu suç failleri?

Cezaevinden 'izinli' çıkmıştı: Motosikletli saldırgan tarafından öldürüldüCezaevinden ‘izinli’ çıkmıştı: Motosikletli saldırgan tarafından öldürüldü

Otizmli çocuğu dövdüğü iddia edilen eğitmen ve okul müdürü gözaltındaOtizmli çocuğu dövdüğü iddia edilen eğitmen ve okul müdürü gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.