WNBA’de bir saltanat böyle yıkıldı

WNBA'de son iki sezonun şampiyonu Las Vegas Aces, New York Liberty'ye sahasında 76-62 yenildi. New York seriyi 3-1'e getirip final bileti alırken Aces elendi.

Spor 7 Ekim 2024
WNBA'de ilk finalist belli oldu.

WNBA heyecanı play-off yarı final müsabakalarıyla devam etti. Gecenin ilk maçında New York Liberty geçenlerde üçüncü maçını kaybettiği serinin dördüncü maçında Las Vegas Aces’e konuk oldu. Geçen sezon final serisinde karşılaşan takımlardan Aces üst üste üçüncü şampiyonluğu kovalıyordu. New York ise bu kez adını finale yazdırarak lider kapadığı normal sezonun üstüne mutlu sona uzanmak istiyordu.

New York bu yolda daha önce engel olan rakibine bu kez fırsat vermedi. Atlantik ekibi Nevada takımını 76-62 mağlup ederek seriye 3-1’le nokta koydu. Sabrina Ionescu maçı 22 sayı ve yedi ribauntla oynadı. Breanna Stewart 19 sayı ve 14 ribauntla serinin bitmesinde büyük rol sahibi oldu. Las Vegas’ta A’Ja Wilson 19 sayı ve 10 ribauntla oynasa da bu yeterli olmadı.

Fenerbahçe Süper Lig'e galibiyetle 'merhaba' dediFenerbahçe Süper Lig’e galibiyetle ‘merhaba’ dedi

Sun pes etmiyor

Liberty’nin finaldeki rakibini belirleyecek seride Minnesota Lynx ve Connecticut Sun karşılaşıyor. Sun evinde oynadığı ilk maçı kaybettikten sonra Lynx’e finale çıkma fırsatı vermedi. Minnesota her ne kadar ilk yarıyı 50-43 önde kapasa da ikinci yarıda olağanüstü savunma yapan Connecticut mücadeleyi 92-82 kazandı ve seride durumu 2-2 yaparak beşinci maça uzattı. Sun’da Tyasha Harris 20 sayı atarken DeWanna Bonner 18 sayı 8 ribaunt üretti. Alyssa Thomas ise 18 sayı, 11 asist, sekiz ribauntla maçın yıldızlarından biri oldu. Minnesota’da Napheesa Collier’ın 29 sayı ve 13 ribauntluk performansı galibiyete yeterli olmadı.

Galatasaray Orman'ı savunmasıyla aştıGalatasaray Orman’ı savunmasıyla aştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.