Bir ay dayanabildi: Cinsel istismara maruz bırakılan iki yaşındaki Sıla bebek yaşamını yitirdi

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde şiddet ve cinsel istismara uğrayan iki yaşındaki Sıla Yeniçeri'nin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Gündem 7 Ekim 2024

Kadın cinayetlerinin, istismar vakalarının üst üste yaşandığı Türkiye’de bir acı haber daha geldi.

Şiddet ve cinsel istismara maruz bırakılan iki yaşındaki Sıla Yeniçeri’nin tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Anne Bakiye Yeniçeri Tekirdağ’da yaşıyordu ve  biri iki, diğeri beş yaşında iki kız çocuğu vardı. Ancak iki yaşındaki Sıla’ya cinsel istismarda bulunulduğu anlaşılınca Bakiye Yeniçeri’nin beraber yaşadığı erkek ve komşusuyla iki oğlu tutuklanmıştı. Peki bu olay nasıl ortaya çıktı?

Bakiye Yeniçeri 2 Ağustos’ta kızını hastaneye götürmüştü. Doktorlara Sıla’yı komşusuna bıraktığını ve onların da televizyon ünitesinden düşürdüğünü söylemişti.

Doktorlar muayeneden sonra çocuğu ona teslim etti, ama Eylül ayının ilk haftasında Bakiye Yeniçeri Sıla bebeği yeniden hastaneye götürdü. Çocuk baygındı. Bebeği muayene eden doktorlar morluklardan şüphelendi ve polise haber verdi. Durumu ağır olan bebek daha büyük bir hastaneye, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Beyin kanaması geçiriyordu, entübe edildi. DNA örnekleri de alındı; Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora göre cinsel istismara maruz bırakılmıştı.

Bakiye Yeniçeri’nin hakkında da yeni bilgiler ortaya çıkmıştı. Tutuklanan kadın olaydan iki buçuk ay önce cezaevinden tahliye edilmişti. Bakiye Yeniçeri’nin uyuşturucu kullanmaktan ve polisi tehditten suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı.

2019 ile 2020 yılları arasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün birçok biriminden destek de almıştı. Yakınları Bakiye Yeniçeri’ye nakdi para yardımı yapıldığını, olayın ardından koruma altına alınan beş yaşındaki kızı A.Y.’ye de olaydan önce ayrıca destek verildiğini anlatıyor.

Sıla bebeğin babası tarafından dövüldüğü için de anne mahkemeden önce tedbir, sonra da uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Hatta bir süre de kadın sığınma evine yerleştirilmişti. Kısa bir süre buradan kaldıktan sonra Malkara’ya gitmişti. Gittikten sonra da apartmanda bu dehşet verici olaylar yaşandı.

Olayın yaşandığı Camiatik Mahallesi’nin muhtarı Recai Öztürk de Bakiye Yeniçeri’yi ve beraber yaşadığı kişiyi tanımıyordu.

Ancak baba ve iki çocuğu tutuklanan aileyi çok iyi biliyordu.

“Aile biraz problemli bir aileydi, küçük çocuğun emanet edildiği aileden bahsediyorum. Anneleri en küçük oğlunu aldı, Ege’de bir kasabaya gitti, orada evlendi. Burada üç çocuğunu, kocasını, bir de yaşlı ninemiz var, onu bırakıp gitti. Çocuklar burada yaşıyordu, biz bu aileyi sosyal hizmetlere emanet edip ‘orada yaşam sürsünler’ diye nineyi bakımevine vermek için mücadele verdik. Nine ‘gitmem’ dedi.

Defalarca gitmemize rağmen olmadı. ‘Çocukları çocuk yetiştirme yurtlarına verelim’ dedik. Baba ‘Hayır vermem çocuklarımı, ben bakacağım’ dedi. Bu aile böyle bir aile. Çok sağlıklı bir aile değildi. S.Y. bebeğin ailesini ne tanıyorum ne biliyorum. Onların hakkında hiçbir bilgim yok” demişlerdi.

Ne olmuştu?

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde anne B.Y, 8 Eylül’de kızı Sıla’yı “uyanmadığını” belirterek Malkara Devlet Hastanesi’ne götürmüş, muayeneden sonra bebek beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilmiş, durum polise bildirilmişti.

Bebek beyin ameliyatının ardından entübe edilerek yoğun bakıma alınmıştı.

Gizlilik kararı alınan soruşturmada Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri Bakiye Yeniçeri’nin de aralarında olduğu beş şüpheliyi gözaltına almıştı.

Soruşturmada Bakiye Yeniçeri, dini nikahla birlikte yaşadığı Sanlı Ö., komşusu Kani A. ile bebeğin bırakıldığı komşunun 14 ve 13 yaşlarındaki çocukları G.A. ve K.A. tutuklanmıştı.

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün 11 Eylül’de S.Y.’nin cinsel istismara uğradığının adli tıp raporlarıyla kesinleştiğini açıklamıştı.

İl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü anne ve üvey baba Sanlı Ö. hakkında suç duyurusunda bulunurken ailenin beş yaşındaki diğer kızı koruma altına alınmıştı.

Bakiye Yeniçeri ifadesinde şunları söylemişti:

“İş olduğunda çocuğumu Kani A.’nın evine bırakıyordum. İlk olayda bana çocuğumun düştüğünü söylediler. Eve gelip, çocuğuma baktığımda vücudunda morluklar vardı. Hastaneye götürdüm, çocuğun düştüğünü söyledim, daha sonra tedavisini yapıp eve gönderdiler.

En son yaşanan olayda komşuma gidip, çocuğuma baktığımda yine morlukların olduğunu gördüm. Baygındı, ben de 112’yi çağırdım. Sonrasında Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdük. Oradan şehir hastanesine sevk ettiler.”

Dehşet ülkesi: Tecavüze uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek yaşam savaşındaDehşet ülkesi: Tecavüze uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek yaşam savaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.