Şahika Ercümen bir kez daha Türkiye rekoru kırdı

Milli sporcu Şahika Ercümen Yunanistan'da düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Paletsiz İp Destekli kategoride 82 metreye dalış yaparak Türkiye rekoruna imza attı.

Spor 8 Ekim 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Milli sporcu Şahika Ercümen, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Türkiye rekoru kırdı.

Yunanistan’ın Kalamata şehrinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Milli sporcu Şahika Ercümen sahne aldı. Paletsiz İp Destekli kategoride 82 metreye dalmayı başaran Şahika 3 dakika 10 saniyede performansını gerçekleştirerek Türkiye rekoru kırdı.

Daha önce de 81 metre ile bu kategorideki rekoru elinde bulunduran Ercümen yaptığı açıklamada bu şampiyonanın yılın son organizasyonu olduğunu hatırlattı. Yorgun ve sağlık sorunları olmasına rağmen rekorunu yenilediği için mutlu olduğunu ifade eden Ercümen kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Türkiye’de son günlerde yaşanan kadın cinayetlerinin kendisini de derinden etkilediğini dile getiren Ercümen bu dalışını kadın cinayetlerinin sonlanmasına ithaf etmek istediğini kaydetti. Şampiyona 12 Ekim’de Cumartesi günü madalya töreniyle tamamlanacak.

20 yıl önce dizinden vurulmuş, 'yürüyemezsin' denmişti; Veysel Sarı kariyerinin 400'üncü maçına çıktı20 yıl önce dizinden vurulmuş, ‘yürüyemezsin’ denmişti; Veysel Sarı kariyerinin 400’üncü maçına çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.