A Milli Takım Uluslar Ligi sahnesinde: Rakip Karadağ, adres Samsun

A Milli Futbol Takımı UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki üçüncü maçında bugün Samsun'da Karadağ ile karşı karşıya gelecek. Milliler ilk iki maçında dört puan toplamıştı.

Spor 11 Ekim 2024
A Milli Takım Karadağ karşısında.

A Milli Futbol Takımı Uluslar B Ligi 4. Grup mücadelesine Samsun’da devam edecek. Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda Karadağ ile karşılaşacak milliler gruptaki ikinci galibiyeti için sahaya çıkacak. Maç saat 21.45’te başlayacak. Karşılaşmada İtalya Futbol Federasyonundan Daniele Chiffi düdük çalacak. Chiffi’nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Alessio Berti ve Luigi Rossi yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Matteo Marchetti olacak.

Türkiye grupta oynadığı ilk maçta deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalırken İzmir’de İzlanda’yı 3-1 mağlup etti. Karadağ ise ilk maçında deplasmanda İzlanda’ya 2-0, sahasında da Galler’e 2-1 mağlup oldu. Üçüncü maçlar öncesinde Türkiye dört puanla aynı puana sahip Galler’in averajla önünde lider durumda bulunuyor. Grupta üç puanlı İzlanda 3. sırada, puanı bulunmayan Karadağ ise son sırada yer alıyor. Dördüncü grupta aynı gün İzlanda ile Galler karşı karşıya gelecek.

Milli takımda Galler karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart nedeniyle İzlanda maçında forma giyemeyen Barış Alper Yılmaz Karadağ’a karşı takımdaki yerini alabilecek. Ay-yıldızlı ekipte Mert Günok ve İsmail Yüksek sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılırken kaleci Berke Özer aday kadroya dahil edildi. A Milli Takım’ın aday kadrosunda Cenk Özkacar, Çağlar Söyüncü, Doğan Alemdar ve Ozan Kabak sakatlıkları sebebiyle yer almadı.

Futbol dünyası şokta: Yunan futbolcu evinin havuzunda ölü bulunduFutbol dünyası şokta: Yunan futbolcu evinin havuzunda ölü bulundu

İşte millilerin aday kadrosu:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Berke Özer (ikas Eyüpspor)

Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür, Samet Akaydın (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica)

Forvet: Ahmed Kutucu (ikas Eyüpspor), Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Getafe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş)

Türkiye onu tartışıyor: Atakan Karazor'un cinsel saldırı davası ne durumda?Türkiye onu tartışıyor: Atakan Karazor’un cinsel saldırı davası ne durumda?

634. sınav

Türkiye, 101 yıllık tarihinde 348’i resmi, 285’i özel toplam 633 maç oynayıp, biri hükmen 246 galibiyet, 149 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı. Ay-yıldızlılar, 271’i deplasmanda, 273’ü Türkiye’de, 89’u ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 864 gol attı, kalesinde 906 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden milli takım, 633 karşılaşmanın 549’unu Avrupa, 34’ünü Asya, 24’ünü Afrika, 23’ünü Amerika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı. Türkiye, İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde 16’ncı sınavını Karadağ karşısında verecek. Montella’nın kulübede yer aldığı ilk 3 karşılaşmayı kazanan Türkiye, sonrasında oynadığı 5 maçta ise galibiyet elde edemedi. Ay-yıldızlı ekip EURO 2024’ün ilk maçında Gürcistan’ı yenerek galibiyet özlemine son verdi. İtalyan teknik patron yönetiminde 10’u resmi, 5’i özel 15 maça çıkan milliler 7 galibiyet elde etti, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik yaşadı. Rakip filelere 22 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 21 gol gördü.

Milliler Karadağ ile tarihte 5. kez rakip olacak. İki ülke A milli futbol takımları arasında ilki 2016’da olmak üzere geride kalan 4 maçtan 2’sini Türkiye kazanırken, 2 maç da berabere sona erdi. Karadağ’ın ise galibiyeti bulunmuyor. Bu müsabakalarda Türkiye’nin 7 golüne, Karadağ 5 golle cevap verdi.

A Milli Takım 634. maçında Karadağ karşısında.

Vincenzo Montella: Bizden daha çok pozisyona giren bir rakibimiz hiç olmadı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Vincenzo Montella, Karadağ maçı öncesi karşılaşmanın oynayacağı Yeni 19 Mayıs Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında konuştu. Peş peşe Karadağ ve İzlanda ile oynayacaklarını hatırlatan Montella, “Bu iki maçı en iyi şekilde geçirmek istiyoruz. Eylül ayında şöyle bir konuya değinmiştik. Fiziksel ve kondisyonel olarak futbolcuların hazırlığı… Avrupa Şampiyonası biter bitmez maçların olması tabii ki tehlikeli bir unsurdu hepimiz için. Çünkü belirli değildi ne kadar iyi olabileceğimiz ama ona rağmen çok iyi performans gösterdik ve çok iyi sonuçlar aldık ilk iki maçta. Ekim ayı daha iyi olacak tabii ki, bu konuda hiç şüphem yok. Sonuçlarımız ilk iki maçta çok iyiydi. Bu iki maçı da iyi sonuçlar alarak geçirmek istiyoruz” dedi.

Kadroyu rakibe göre seçtiklerinin altını çizen Montella, şunları söyledi:
“Ben geldiğim günden itibaren bizden daha çok pozisyona giren bir rakip olmadı diye hatırlıyorum. Avrupa Şampiyonası’nda da aynı şekilde. O yüzden böyle kararlarım devam ediyor. Türkiye’ye geldiğim günden beri bütün istatistikleri bireysel olarak kontrol ettiğimde en çok üretken futbolcular, 9 numara giyebilirler, 11 numara giyebilirler, 7 numara giyebilirler… Onları çağırdım ve şu ana kadar da böyle devam ettim. En çok üretken futbolcular bizimle. Seçebilirsem takımımda tabii ki şöyle bir şey seçmek isterim. 10 gol atmamız gerekiyorsa 10 ayrı futbolcu atsın. Sadece bir futbolcu 10 gol atmasın. Çünkü o futbolcu eksik olduğunda, bu sefer yaptığımız bütün çalışmaların devamlılığı aksar ve biz bunun aksamasını istemeyiz. Bu yönde de en çok gole yakın, yatkın futbolculara sahip milli takımın biz olduğumuzu düşünüyorum.”

Robert Prosinecki: Türkiye, Montella ile birlikte dünyanın her takımıyla boy ölçüşecek bir takım oldu

Karadağ Teknik Direktörü Robert Prosinecki ise meslektaşı Montella’yı överek şu yorumlarda bulundu:

“Hepsi yıldız oyuncular. Türkiye, Montella ile dünyanın her takımıyla boy ölçüşecek bir takım oldu. Biz sakatlıklarla boğuşuyoruz. Yarın çok zor bir maç olacak. Türk Milli Takımı yeni gelen jenerasyonlarla birlikte çok iyi bir hava yakaladı. 2 maç kaybettik. Üzerimizde baskı var. Bizim çok acilen puan ve puanlar almamız lazım.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.