Yargıtay Selçuk Mızraklı’nın cezasını onadı

Diyarbakır Belediye Başkanı olduğu dönemde tutuklanan Selçuk Mızraklı'ya verilen hapis cezasını Yargıtay onadı. Daha önce bu ceza kararını bozan Yargıtay ortaya çıkan bir tanığın ifadesinden sonra kararını değiştirmiş oldu.

Siyaset 10 Ekim 2024
Selçuk Mızraklı.

Diyarbakır 2019 yerel seçiminde Selçuk Mızraklı’yı belediye başkanı seçti. Ancak aynı yılın ağustos ayında Mızraklı görevden alındı ve 22 Ekim’de tutuklandı. Diyarbakır’ın yüzde 62,93 oy alan belediye başkanının yerine dönemin Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu getirildi, Mızraklı ise Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu.

Mızraklı 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı ve Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi bunu onadı. Aynı daire daha önce bu yönde verilen kararı bozmuştu. Bunun üzerine 29 Kasım 2023’te yeniden yapılan yargılamada başka bir tanık ifadesine dayanılarak aynı ceza verilmişti. O tanık Mızraklı hakkında belediye eş başkanlığı görevi sırasında Ortadoğu Sinema Akademisi’nin düzenlediği Film Amed Festivali’ni belediye bütçesinden finanse ettiği, örgütün gençlik örgütünün düzenlediği piknik için para verdiği ve forma desteği sunduğu iddialarında bulunmuştu. Mızraklı’nın avukatları kararı yeniden Yargıtay’a taşımıştı ve Mızraklı’nın avukatlarından Muhsin Bilal’in Artı Gerçek’e aktardığına göre Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi tarafından onanan ceza bu.

Avukat Bilal kararın “Kürtlere barış elinin uzatıldığının belirtildiği bir dönemde alındığını” söyledi ve bu kararı ‘skandal’ olarak yorumladı. Bilal Yargıtay’ın ilk kararının üzerine hukuken Mızraklı’nın beraat etmesi gerektiğini ancak siyasi nedenlerle davanın cezayla sonuçlandığını söyledi.

Demirtaş ve Mızraklı Amini için saçlarını kazıttıDemirtaş ve Mızraklı Amini için saçlarını kazıttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.