Kadına şiddet savunması: Yengesini yanlışlıkla dövmüş, molotofkokteylini de kapıda yapmış

Adana'da abisinin eşi Fadime'yi evi terk ettiği için babasının evinde döven Mert Öztürk, bir de evi kundakladı. Yakalanan saldırgan kimseyi dövmediğini, elinin yanlışlıkla çarptığını, molotofkokteylini de kapıda yaptığını söyledi.

Gündem 12 Ekim 2024
Olay anına ait bir kamera görüntüsü.

Adana’da yaşayan Fadime Öztürk, Eren Öztürk ile evliydi ama şiddet gördüğü için evi terk edip babası Osman G.’nin evine gitti. Eşi Eren, Fadime’yi barışmaya ikna etme bahanesiyle aradı ama Fadime ikna olmadı ve telefonu kapattı. Eren de kardeşi Mert’i aradı olayı anlattı. Ne konuştular bilinmiyor ama Mert, yengesinin kaldığı Yüreğir ilçesindeki eve gitti. Yanında 17 yaşındaki bir arkadaşı da vardı. Önce bu ikisinin kardeş olduğunu yani Mert ile Eren’in Fadime’nin evine gittiğini yazdı ajanslar ama öyle olmadığı ortaya çıktı. Mert’in yanındaki 17 yaşındaki arkadaşıydı.

Fadime ile eşinin kardeşi Mert burada bir kez daha kavga etti ve Mert ile arkadaşı kadının evine molotofkokteyli atıp kaçtı. Ev yanmaya başladı, mahalleli 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık görevlileri sevk edildi. Çıkan yangın büyümeden söndürülürken Fadime Ö. sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Fadime Ö.’nün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri 21 yaşındaki Mert ile arkadaşını sokakta yürürken yakaladı.

Polis merkezine götürülen şüphelilerden Mert’in ifadesi ortaya çıktı. Saldırgan ifadesinde “Evine götürmek için yengemin yanına gittim. Tartışma çıktı ancak kimseye vurmadım. Elim değmiş olabilir. Sinirlenip, dışarı çıktım. Sokakta bulduğum içki şişesine benzin doldurup eve attım” dedi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mert Yiğit Öztürk tutuklandı, M.S.’nin Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Ayrıldığı eşinin kapısına ‘barışmak’ için molotofkokteyliyle dayandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.