İstiklal Caddesi’nde polise bıçaklı saldırı

Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde görev yapan bir polis, sabit noktada beklerken arkasından yaklaşan bir kişi tarafından boynundan bıçaklandı. Saldırıdan sonra kaçan şüpheli yakalandı.

Gündem 12 Ekim 2024
Olay anına ait kamera görüntüsü.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bir polis her zamanki görev yerindeydi. Bu sabit görev yeri, ülkenin en işlek yeri olan İstiklal Caddesi’nin üzerindeydi. Polis burada beklerken arkasından bir kişi ona doğru yaklaşıyordu. Birden hızlanan bu kişi aniden bıçağını çıkardı ve polisin boynuna sapladı.

Ne olduğunu anlayamayan polis bir süre sendeledi ve yardımına zabıta koştu. O sırada saldırgan kaçıyordu. Olay yerine hemen sağlık ekipleri geldi, polise İstiklal Caddesi’nde ilk müdahaleyi yaptılar ve onu hastaneye kaldırdılar. Hastanede yapılan kontrollerde polisin hayati tehlikesinin olmadığı tespit edildi.

Öte yandan olayla ilgili çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin saldırganı yakaladığı bilgisine ulaşıldı. Saldırganın şizofren hastası olduğu iddia edildi. Olayla ilgili çalışma sürüyor.

Polise bıçaklı saldırı olayını anlatan esnaf Hasan Öztürk “Biz burada esnafız. Sabahleyin saat 08.00- 08.30 arası dükkanımızı açıyoruz. Meczuplar akşamdan kalma olarak burada kenarda köşede yatıyorlar. Kardeşim de dükkanın önünde yattığını görünce uzaklaştırıyor. O da başka bir dükkanın önüne yatıyor. Polis yanından geçerken ona arkadan ensesine birkaç tane çizik atıyor. Allahtan arkadaşımızın durumu o kadar ciddi değil. Polis, burada duran olay önleme ekiplerinden. Verilmiş sadakası varmış. İnşallah yarası çabuk iyileşir” dedi.

Taksici Mehmet Altun “Polisimizin durumu şu anda çok iyi. 3 adet dikiş atmışlar. Evine gitti. Çok şükür hayati tehlikeyi atlatmış. Taburcu olmuş. Daha önce o kişiyi burada görmedim. Hafta sonları burada tinerciler oluyor. Emniyetimiz de güzel çalışıyor. Kardeşimiz de burada telefondan konuları takip ediyor. Arkasından koşarak gelerek bıçağı vuruyor ve kaçıyor. Kasımpaşa’da da yakalanıyor” diye konuştu. Öte yandan yaralı polis memurunun hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olduğu öğrenildi.

Beyoğlu bundan çok kısa bir süre önce yine sokaktaki saldırıyla gündemdeydi. Çok sayıda turistin geldiği, iş yerlerinin bulunduğu ve eğlencenin kalbi olan bu ilçe Türkiye’nin de sembollerinden biri. Bu kalabalığa rağmen suç oranı oldukça düşük olan ilçede 29 Eylül’de bir kadın sabaha karşı Şehit Muhtar Mahallesi’nde saldırıya uğramıştı. Ona sokak ortasında tecavüz etmeye çalışan iki kişi gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Ancak o görüntüler sosyal medyada yayılmış ve infiale neden olmuştu. Yeniden gözaltına alınan saldırganlar tutuklanmıştı.

‘Beyoğlu’nun huzurunu kimse bulamaz’

Öte yandan saldırıyla ilgili Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney açıklama yaptı ve şöyle konuştu:

“Beyoğlu’nda polise yapılan alçak saldırı bizlere şiddetin geldiği son noktayı işaret ediyor. Kahraman polisimize saldırma gafletine düşen saldırgana ilk müdahaleyi yapan Beyoğlu Zabıtasını gönülden kutluyorum. Yaralanan polisimize Allah’tan acil şifalar diliyor; saldırıların bir an evvel son bulmasını, saldırganın hak ettiği şekilde cezalandırılmasını temenni ediyorum. Beyoğlu’nun huzurunu kimse bozamaz!”

Beyoğlu'nda sokak ortasında tecavüz girişimiBeyoğlu’nda sokak ortasında tecavüz girişimi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.