Duman’dan ağıt: İnsanlık ölmüş bugün Gazze’de

13 Aralık'ta yeni albümü 'Kufi'yi yayınlamaya hazırlanan Duman, bu çalışmada yer alan beş şarkıyı dinleyiciyle buluşturdu. Şarkılardan biri 'Gazze'de'. Bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çeken şarkı, "İnsanlık ölmüş bugün Gazze’de" diyor.

Kültür Sanat 13 Ekim 2024

Duman uzun bir bekleyişin ardından yeni albümünü dinleyiciyle buluşturmak için gün sayıyor. 13 Aralık’ta çıkacak albümde yer alan şarkıları müzikseverlerin beğenisine sunmaya başlayan grup önceki gün beş şarkı birden yayınladı. Daha önce albümle aynı adı taşıyan ‘Kufi’ ve ‘İçimde Aşk Var’ı yayınlayan grup bu kez de ‘Bir Güzellik Yapsana’, ‘Haykırdım Ben’, ‘Kamikaze’, ‘Canımsın’ ve ‘Gazze’de’ şarkılarının yer aldığı bir EP’i dinleyiciyle buluşturdu.

‘Gazze’de’ ilk kez Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda

‘Gazze’de’ şarkısı grubun, bölgede yaşanan katliamlara dikkat çekmek için kaleme aldığı bir ağıt. “Akıl ermez şu garip vahşete / İnsanlık ölmüş bugün Gazze’de / Yürek dayanmaz, durup izleme / Çocuğunu gömmüş demin Gazze’de” dörtlüğüyle başlayan şarkı bölgede katledilen 40 binden fazla insan için yakılmış bir ağıt.

albümlerini yayınlayacak olmanın heyecanını yaşayan Duman, 17 ve 18 Ekim akşamları Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda yeni şarkılarını hep bir ağızdan seslendirmeye hazırlanıyor.

Şarkıyı Spotify üzerinden dinlemek isteyenler bu linke gidebilir. Duman’ın Kamikaze albümün tamamı ise bu linkte.

Yazdan arta kalanlarla sonbahar müziğiYazdan arta kalanlarla sonbahar müziği

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.