Öğretmen, müdürü bulamayınca yardımcısına silah çekti: Neyse ki tutukluk yaptı, yanında bıçak da vardı

İstanbul'da bir öğretmen kendisine baskı yaptığını belirttiği müdüre saldırmak için okula tabanca ve bıçak getirdi. Ancak müdür o gün okulda değildi ve neyse ki daha sonra müdür yardımcısıyla tartışan öğretmenin silahı tutukluk yaptı.

Gündem 17 Ekim 2024

Türkiye’de hayatın her alanında artan şiddet okulları da vuruyor. Eğitim kurumlarında öğretmenlerin maruz kaldığı fiziksel ve psikolojik şiddet vakaları hem eğitim ortamını olumsuz etkiliyor, hem de öğretmenlerin mesleki motivasyonlarını düşürüyor.

Mayısta İstanbul’da öğretmen İbrahim Oktugan, eski öğrencisi tarafından öldürülmüştü. Bunun üzerine iktidar, eğitimde şiddeti önlemeye yönelik yeni yasa hazırlığı için kolları sıvadı. Temmuzda da ‘Öğretmenlik Mesleği Kanunu’ Meclis’te kabul edildi. Ancak yine de şiddet durmuyor.

Bundan bir ay önce Manisa’da oğlunun sınıfta bırakılmasına çok sinirlenen bir veli hırsını okul müdüründen çıkartmaya kalkıştı, tabancasını alıp okula gitti. Ama neyse ki silahı tutukluk yaptı. Müdür Mustafa Örnek ölümün kıyısından dönerken saldırgan kaçtı.

Dün ise İstanbul’da bir öğretmen, çalıştığı okuldaki müdürü silahla vurmaya çalıştı.

İstanbul Etiler’deki Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir süredir baskı gördüğünü öne süren 34 yaşındaki bilişim öğretmeni Serdar Alagöz, okula ruhsatsız tabanca ve bıçak ile geldi. Hedefinde okul müdürü vardı. Ancak o gün okul müdürünün kızının ameliyatı vardı ve okula gelmemişti. Odasında onu göremeyince müdür yardımcısının yanına gitti.

Müdür yardımcısıyla çıkan tartışma sonrası silahını çıkarıp tetiğe bastı ancak kurşun ateşlenmedi. Yani tutukluk yaptı. Bunun üzerine koşarak dışarıya çıkan öğretmen silahı burada denedi ve kurşun ateşlendi. Ancak ölen ya da yaralanan olmadı. Burada silahın kabzasıyla güvenlik kulübesinin camına vurdu. Daha sonra ise kantinde çalışanların müdahalesiyle durduruldu ve polisin gelmesiyle de gözaltına alındı.

Üzerinde ve çantasında yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca, 10 fişek ve üç bıçak bulunan öğretmenin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öğrenciler ise velileri tarafından okuldan çıkartıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.