Hakan Çalhanoğlu: Kariyerim nerede biter bilmiyorum

A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, hem millilerle ilgili hem de kendi geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çalhanoğlu bir gün Türkiye'ye gelip gelmeyeceğiyle ilgili "Kariyerim nerede biter bilmiyorum" diye konuştu.

Spor 18 Ekim 2024
A Milli Takım kaptanı Çalhanoğlu'ndan kariyeriyle alakalı açıklama geldi.

A Milli Futbol Takımı bir milli arayı daha mağlup olmadan geçti. Karadağ’ı 1-0 yenen Türkiye, İzlanda deplasmanında tarihinin ilk galibiyetini 4-2’lik görkemli bir skor ve oyunla aldı. Bu milli arayı iki galibiyetle geçen ay yıldızlı ekip 10 puanla Uluslar B Ligi 4. Grup liderliğini sürdürdü.

Bu başarıda en büyük pay sahiplerinden biri de Inter forması giyen kaptan Hakan Çalhanoğlu’ydu. Çalhanoğlu Milliyet’e konuştu. Milli formayı İzlanda maçıyla beraber 94’ncü kez sırtına geçiren Hakan “Almanya’daki 2024 Avrupa Şampiyonası sırasında yaşadığımız 45 günlük kamp süreci bana göre takımımız için en önemli dönüm noktalarından birisiydi. Kenetlendik ve aile olduk. Bu kampta aramızdaki dostluk bağı, kardeşlik bağına dönüştü. Gerek ortaya koyduğumuz oyun anlamında gerekse ikili ilişkilerimizde bu bağ güçlenmeye devam ediyor. Biz takım olarak birbirimizin açığını aramak yerine birbirimize ne katabiliriz, aramıza yeni katılan genç arkadaşlarımıza ne gibi faydalar sağlayabiliriz bunun üzerine yoğunlaşıyoruz. Biz büyük bir aile gibi birbirimize destek olarak gelişmeye, başarmaya odaklanıyoruz” diye konuştu.

Kaptan, teknik direktör Vincenzo Montella hakkında “Teknik direktörümüz Vincenzo Montella’yı artık herkes yakından tanıyor. Hocamız ve bizim birbirimizi anlamamızı sağlayan en önemli unsur, ay-yıldızımızı nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz düşüncesidir. Montella gerek saha içinde gerek saha dışında yaptığı davranışlarla sıcakkanlı, iletişimi kuvvetli, nerede, ne zaman, nasıl konuşacağını, futbolcusunu nasıl motive edeceğini çok iyi bilen bir hoca” dedi.

Türkiye’nin bir futbol ülkesi olduğunu söyleyen kaptan “Takımımızın oyuncu çeşitliliği çok fazla. Hocamız bu çeşitliliği nasıl daha da artırabileceğini düşünerek hareket ediyor. Ama şunu da unutmamak gerekiyor ki, futbol taktiksel bir oyundur. Oynadığımız her rakibe göre farklı oyun, farklı taktikler geliştirerek antremanlarımızı yaparız. Bana göre hocamız ve ekibi bu takımı en çok sistemsel anlamda değiştirip, geliştirmiştir. Bizim sistemimizde, oynayan veya oynamayan herkes ne yapacağını ve görevinin ne olduğunu biliyor” diye konuştu.

Milli futbolcu “Kişisel olarak futbolda her daim ileriye gitmeyi, iyi olmayı hedefledim. Futbol hayatım nerede, hangi ülkede biter bilemiyorum ama hedefim kariyerimi en güzel şekilde noktalamak. Dilerim bu düşüncem gerçekleşir” dedi.

İzlanda'da mutlu son: Türkiye tarih yazdıİzlanda’da mutlu son: Türkiye tarih yazdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.