Ankaragücü üç puanı ‘istifa’ sesleri altında aldı

5.9 büyüklüğündeki depremden sonra TFF 1. lig'den çekilmek için başvuru yapan Yeni Malatyaspor dokuzuncu maçında dokuzuncu yenilgisini Ankaragücü'nden 3-0'lık skorla aldı. Başkent ekibinin taraftarları maç sonunda yönetimi istifaya davet etti.

Spor 18 Ekim 2024
İki takımın anlaşmasıyla Yeni Malatyaspor -Ankaragücü maçı Ankara'da oynandı.

Çıktığı sekiz maçı da kaybeden ve daha sonra kentte meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden sonra TFF 1. Lig’den çekilmek isteğini federasyona ileten Yeni Malatyaspor, Ankaragücü ile karşılaştı. Malatyaspor’un isteğiyle Ankara Eryaman Stadı’nda oynanan maçta 10’da Bajic, 39’da Efkan Bekiroğlu ve 90+2’de Tolga Ciğerci’nin penaltıdan attığı gollerle kazanan 3-0’lık skorla Ankaragücü oldu.

Eryaman Stadı’nda deplasman tribününde takımlarını destekleyen Ankaragücü taraftarı, maç sonu tepki gösterdiği yönetimi istifaya davet etti. Sarı-lacivertli taraftarlar, maçın bitiminde Yeni Malatyasporlu futbolculara tribüne çağırarak ‘Helal olsun size’ tezahüratı yaparak alkışladı. Ankaragücü Teknik Direktörü Kenan Koçak, taraftarın yönetimi istifaya davet etmesini ve yolların ayrıldığı personelin durumunun sorulması üzerine “Bizim bilgimiz dışında yönetim kararı. Bu yönetimle çalışmaktan zevk alıyorum. Benim için değerli kaliteli güvenilir insanlar. Gecelerini gündüze katıyorlar. Ankaragücü için var olan insanlar. Biz de üzülüyoruz 3-0 skora rağmen böyle istifa tepkisinin olmasına. İnşallah, önümüzdeki günlerde birlik beraberliği sağlarız” dedi.

Halil Umut Meler bu kez de İsviçre'de tartışma konusu olduHalil Umut Meler bu kez de İsviçre’de tartışma konusu oldu

Yeni Malatyaspor Teknik Sorumlusu Devriş Deniz ise yaşanan depremden futbolcuların çok etkilendiğini söyledi. Deniz, yönetimin Türkiye Futbol Federasyonuna lige devam etmemek için yaptığı başvuruyu hatırlatarak şöyle konuştu: “Deprem oyuncularımızı psikolojik olarak çok etkilendi. İlk yarı da onun sıkıntısını çektik. Tesisimizde büyük bir hasar var. Sahanın durumu sıkıntılı. Bu pozisyonda nasıl antrenman yapıp maça hazırlanacağız. TFF’nin bunu değerlendirmesi lazım. Malatyaspor için değil Türk futbolu için değerlendirmesi lazım. Ortada deprem gerçeği var. Oraya gelen takımlar nasıl gelecek, biz tesislerde nasıl kalacağız. Hepsi sıkıntı. Başvurumuzun sonucunu bekliyoruz. Bu maçtan sonra Malatya’da oynayacaktık ama şimdi ne olur bilemiyoruz.”

Hakan Çalhanoğlu: Kariyerim nerede biter bilmiyorumHakan Çalhanoğlu: Kariyerim nerede biter bilmiyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.