19 yaşındaki genç kızın yardım çığlıkları: Tecavüze uğradım, kaydedip şantaj yaptılar

19 yaşındaki üniversite öğrencisi F.A., İstanbul'da tecavüze uğradıktan sonra çıplak görüntüleriyle şantaja uğradığını sosyal medyadan duyurdu ve yardım istedi. İçişleri Bakanlığı devreye girdi.

Gündem 21 Ekim 2024
Fotoğraf: Genç kız yaşadıklarını sosyal medya hesabından anlattı.

Ordu Üniversitesi’nde okuyan 19 yaşındaki F.A., sosyal medyada paylaştığı yardım videosuyla Türkiye’nin gündemine oturdu. F.A., İstanbul’da kaçırılarak tecavüze uğradığını ve saldırganların bu anları videoya çekip kendisine şantaj yaptıklarını açıkladı. Videoda yaşadığı dehşeti dile getiren genç kız, çıplak görüntüleriyle tehdit edildiğini belirterek sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu. Bu paylaşımın ardından İçişleri Bakanlığı hızlı bir şekilde harekete geçerek genç kızın koruma altına alındığını duyurdu.

F.A., İstanbul’da iki kız ve iki erkek arkadaşıyla birlikte çıktığı bir gezide tuzağa düşürüldüğünü ve burada cinsel saldırıya maruz kaldığını ifade etti. Genç kız, saldırganların tecavüz anını videoya çekerek kendisine şantaj yaptıklarını ve bu görüntülerle tehdit edildiğini anlattı. Olayın ardından bir yıl boyunca sessiz kalmaya zorlanan F.A., nihayet sosyal medyada yayınladığı video ile yaşadıklarını paylaşarak yardım istedi. Kendisini çaresiz hissettiğini belirten F.A., sosyal medya aracılığıyla sesini duyurmaya çalıştı.

F.A., yaşadığı cinsel saldırının ardından kimlik bilgileri kullanılarak dolandırıcılık suçuna karıştırıldığını da belirtti. Videoda, “Suçsuz yere hapis cezası almak istemiyorum” diyerek yardım isteyen genç kız, ailesine zarar verileceği korkusuyla bir yıl boyunca sustuğunu ve artık daha fazla dayanamadığını söyledi. “Yardım edin, daha fazla dayanacak gücüm yok” diyerek çaresizliğini dile getirdi.

F.A.’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım: 

‘Kızımız bize emanet’

Olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, genç kızın bulunduğu adresin tespit edildiğini ve hemen koruma altına alındığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: “18.10.2024 günü sosyal medyada yayın yapan F.A. isimli kızımızın Karabük ili Safranbolu ilçesinde olduğu tespit edilmiş, 18.10.2024 günü gece saat 23.50’de kendisiyle irtibata geçilmiştir. Karabük Valiliğimiz koordinesinde, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte çalışılarak, kızımıza yönelik güvenlik ve koruma tedbirleri alınmıştır. Kızımız devletimizin koruması altındadır.”

Genç kızın ifadesinin psikolog eşliğinde Adli Görüşme Odası’nda (AGO) alındığını belirten Yerlikaya, soruşturmanın detaylı şekilde sürdüğünü ve kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceğini duyurdu.

Konya’da swinger partnerinin kızına tecavüz eden muhtara onlarca yıl cezaKonya’da swinger partnerinin kızına tecavüz eden muhtara onlarca yıl ceza

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.