Galatasaray’a elfler diyarından misafir var

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ndeki üçüncü maçında İsveç temsilcisi Elfsborg'u RAMS Park'ta ağırlayacak. Karşılaşma saat 17:30'da başlayacak ve TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Spor 23 Ekim 2024
Galatasaray'ın Avrupa mesaisinde rakip Elfsborg.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi üçüncü haftasında İsveç’in Elfsborg takımını konuk edecek. RAMS Park’ta oynanacak maç saat 17:30’da başlayacak. Karşılaşma TRT 1 ekranlarından naklen ve şifresiz yayımlanacak. Mücadelede Slovenya Futbol Federasyonundan hakem Matej Jug düdük çalacak. Jug’un yardımcılıklarını Matej Zunic ve Manuel Vidali’nin üstleneceği karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mihael Antic olacak. Video Yardımcı Hakem odasında ise Alen Borosak görev yapacak.

Cim-bom son dokuz maçta yenilmedi

Galatasaray çıktığı son dokuz resmi müsabakada mağlup olmadı. Son yenilgisini UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında İsviçre temsilcisi Young Boys karşısında yaşayan sarı-kırmızılı takım, sonrasında yedi Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi maçına çıktı. Süper Lig’de altı galibiyet ve bir beraberlik alan Galatasaray Avrupa’da ise birer galibiyet ve beraberlik gördü.

Kale yine Günay’a emanet

Elfsborg maçında Galatasaray’ın kalesini tecrübeli file bekçisi Günay Güvenç koruyacak. Takım kaptanı Fernando Muslera, İsviçre temsilcisi Young Boys ile UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında oynanan müsabakada gördüğü kırmızı kart nedeniyle üç maç ceza almıştı. Muslera bu maçla birlikte cezasını tamamlayacak.

Mauro Icardi'nin hedefi Gheorghe Hagi'yi geride bırakmakMauro Icardi’nin hedefi Gheorghe Hagi’yi geride bırakmak

Jakobs sakat, Sallai listede yok

Galatasaray’da sakatlığı bulunan Ismail Jakobs ile UEFA listesinde adı olmayan Roland Sallai, Elfsborg’a karşı forma giyemeyecek. Genç futbolcular Eyüp ve Gökdeniz de Sallai gibi listede bulunmadıklarından maç kadrosunda yer alamayacak.

Elfsborg İsveç’te zirvenin uzağında

Elfsborg, 27’nci haftası geride kalan İsveç 1. Futbol Ligi’nde zirvenin uzağında kaldı. Geçen sezon İsveç Ligi’ni şampiyon Malmö’nün ardından averajla ikinci sırada bitiren Elfsborg, bu sezon istediği performansı sergileyemiyor. Bu sezon 27’nci haftası geride kalan ligde 12 galibiyet, beş beraberlik ve 10 yenilgi yaşayan sarı-siyahlı takım liderin 17 puan gerisine yedinci sırada bulunuyor.

Avrupa’da 321’inci maç

Galatasaray, bu karşılaşmayla birlikte Avrupa kupalarındaki 321’inci maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar şimdiye kadarki 320 maçın 114’ünden galibiyetle ayrıldı. 121 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray 85 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 434 kez havalandıran Cim-bom, kalesinde ise 479 gole engel olamadı.

Galatasaray, Avrupa’da 321’inci perdede.

Avrupa Ligi’nde son 16 maçın 14’ünü kaybetmedi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde yaptığı son 16 müsabakanın 14’ünde rakiplerine boyun eğmedi. Sarı-kırmızılılar 2021-2022 sezonuyla başlayan süreçte ‘Kupa 2’de 16 karşılaşmaya çıktı. Galatasaray söz konusu maçların yedisini kazanırken yedisinden beraberlikle ayrıldı. Galatasaray yalnızca iki maçta rakiplerinin üstünlüğünü engelleyemedi.

Okan Buruk: Hedefimiz Avrupa’da ilk sekize girmek

Okan Buruk karşılaşma öncesi söz aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma öncesi Florya’da açıklamalarda bulundu. Elfsborg karşılaşmasının kendileri için çok önemli olduğunu hatırlatan Buruk, “İlk maçı kendi sahamızda kazandık. İkinci maçta istemediğimiz bir sonuç aldık. Yarın kazanarak istemediğimiz sonucu telafi etmemiz gerekiyor. Hedefimiz Avrupa’da ilk sekize girmek. Bunun için motivasyonumuz yüksek, moralimiz yerinde. Süper Lig’deki durumumuz, oynadığımız futbol, içerideki hava, arkadaşlık ve dostluk bir sonraki maça bizi güçlü bir şekilde taşıyor” dedi.

Elfsborg’un iyi bir takım olduğunu aktaran tecrübeli teknik adam, “Rakibimiz özellikle geçiş hücumunu çok etkili yapıyor. Bunun için dikkat etmemiz gerek. Kalitemizi sahaya koyduğumuzda, topun sahibi olmamız gerek. Genelde topu rakibe bırakan bir takımla oynayacağız. O yüzden top bizdeyken sakin olmamız, üretmemiz, hareketli olmamız bize pozisyon getirecek. Oyuncularıma, takımıma ve taraftarımıza güveniyorum. Galatasaray takımının genlerinde olan Avrupa’daki başarıyı sahaya yansıtmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

‘En büyük avantajımız taraftarımız’

Okan Buruk, müsabakanın İstanbul’da oynanmasının ev büyük avantajları olduğunu söyledi. Favori oldukları maçlarda bazen konsantrasyon eksikliği yaşadıklarının söylenmesi üzerine Buruk şunları kaydetti:

“Kendi sahamızda favori olduğumuz bir Avrupa kupası maçı oynayacağız. Eksiklerimiz olsa da çok iyi bir kadroyla maça çıkma potansiyelimiz var. Bunların hepsi bir motivasyon. Sezon başında bazen şanssızlıklar yaşıyoruz ama ben ve oyuncularım maç için hazırız, motiveyiz. Karşımızda da bir rakip var. Onların da bir planı var. Savunma yapmaya, geçiş hücumundan skor bulmaya çalışacaklar. Kalitemizi konsantrasyonumuzla birleştirmemiz gerek. En büyük avantajımız kendi sahamızda oynamamız. Stada girerken bile o havayı yaşıyoruz.”

Elfsborg’un güçlü bir takım olduğunun altını çizen sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, “Rakibimizin oyununu izleyince yaptıkları sürpriz değil. Avrupa’daki 10 maçta pozisyonları yüzde 60 oranında golle sonuçlandırıyorlar. Geçen sezon İsveç Ligi’nin ikincisi. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Roma’yı yendiler, AZ Alkmaar’dan da az kalsın puan alıyorlardı. Güçlü bir takıma karşı oynayacağız” şeklinde konuştu.

‘Osimhen çok oturaklı’

Okan Buruk, Victor Osimhen’in yaşına göre çok olgun bir futbolcu olduğunu söyledi. Osimhen’in kendisinden baba olarak etkilendiğini söylemesi üzerine Buruk, “Oyuncuyla hep görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bu görüşmedeki enerji çok önemli. Aldığım bilgiler, yüz yüze yaptığım görüşmelerde düşündüklerimi bire bir yaşıyoruz. Çok iyi bir profesyonel. Galatasaray’ı çok seviyor. Burada oynadığı için çok mutlu. Soyunma odası için de çok iyi bir figür. Yaşı 25 ama tüm konuşmaları ve davranışları çok daha oturaklı. İyi bir futbolcu ve insan transfer ettik. Bu sezon gelen tüm futbolcularımızın kalitesi ve karakterleri bizi sevindiriyor. Bunun için çok şanslıyız” şeklinde konuştu.

Atatürk'ü merak eden Victor Osimhen, 'Dünyanın En İyi Futbolcusu Ödülü'ne aday gösterildiAtatürk’ü merak eden Victor Osimhen, ‘Dünyanın En İyi Futbolcusu Ödülü’ne aday gösterildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.