Dizi dünyasının dev yapımcılarına rekabet soruşturması

Rekabet Kurulu, Türkiye'nin önemli dizi ve film yapım şirketlerinden Med Yapım ve Ay Yapım için Rekabet Kurumu dizilerin yurt dışı pazarlamasıyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmanın ayrıntıları henüz belli değil.

Dizi 24 Ekim 2024

Rekabet Kurumu, ‘Hudutsuz Sevda’, ‘Bir Peri Masalı’, ‘Güzel Aşklar Diyarı’ gibi dizilerin yapımcısı Med Yapım, ‘Çukur’, ‘Karadayı’, ‘Yargı’, ‘Deha’, ‘Ezel’, ‘Şahsiyet’in yapımcısı Ay Yapım hakkında inceleme başlattığını duyurdu.

Kurum, bir ön araştırma yürüttüklerini ve bu araştırma sonucu elde edilen bilgi ve belgeleri 3 Ekim’deki toplantısında değerlendirdiklerini açıkladı. Soruşturmada Med Yapım, Ay Yapım, MA Distribution Televizyon ve Filmcilik Anonim Şirketi’nin yerli dizilerin yurt dışına dağıtımına yönelik eylemleri nedeniyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ihlal edip etmediklerini araştırılacak.

Soruşturulacak başka başlıklar

Rekabet Kurumu’nun bu yapım şirketlerine soruşturma açma nedenlerinden biri de iş gücü piyasalarında rekabeti kısıtlayıcı eylemleri. Ayrıca Yek Teknoloji Pazarlama Anonim Şirketi ile Key Networks Holding Anonim Şirketi’nin rakiplerini dışlayıcı eylemleri de araştırılacak. Kurum soruşturma kararını, hakkında soruşturma açılan şirketlere tebliğ edilmesi sonrası kamuoyuna sunuyor.

Rekabet Kurumu sinema işletmecilerini soruşturma kararı aldıRekabet Kurumu sinema işletmecilerini soruşturma kararı aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.