İsrail ordusunda bir ayda yedi asker intihar etti

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusundan bir askerin yaşadığı ağır travma sonucu intihar etmesiyle temmuzun başından bu yana intihar eden İsrail askerlerinin sayısı 7'ye yükseldi

Dünya 1 Ağustos 2025
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İsrail ordu radyosunun açıklamasına göre 401. Zırhlı Tugay’da yedek asker olan Roi Wasserstein (24) “görevi sırasında yaşadığı korkunç travmanın” ardından dün intihar etti.

Açıklamada, Wasserstein’in askeri hizmetin dışındayken ölmesi sebebiyle kendisine askeri tören yapılmayacağı ve sivil bir cenaze töreniyle defnedileceği kaydedildi.

Ordu radyosu, Wasserstein’in Gazze Şeridi’nde Tıbbi Tahliye Birimi’nde 300 günden uzun süre görev yaptığına işaret etti.

Haaretz gazetesi ise, temmuzun başından bu yana Gazze’de görev yapan 7 İsrail askerinin intihar ederek hayatına son verdiğine dikkati çekti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.