Kızılcık Şerbeti: Çivi çiviyi sökmekten yoruldu!
‘Kızılcık Şerbeti’nin 127. bölümünde Kıvılcım ve Ömer, başka bir ailenin çocuğu olan Kemal ile kendi çocuklarını değiş tokuş etti. Nursema ise nikaha yürüdüğü İlhami’yi Asil’le değiş tokuş edip etmemekte kararsız kaldı.
Geçen hafta Kıvılcım ve Ömer (Evrim Alasya, Barış Kılıç) bebeklerinin hastanede karıştığını öğrenmişti. Bu bölümde bebeklerin kendi aileleriyle oryantasyona sokulmasını ve bizimkilerin yeni bebekle bağ kurmaya çalışmasını izleriz sananlar yanıldı çünkü bebekler çat diye değiştirildi. Kalan dakikalar ise ölen karakterlerin ardından bile yazılmayan dram yüküyle doldu. Kiminin ciğeri dağlanırken biz sıkıntıya boğulmak suretiyle öldürüldük. Kıvılcım ve Ömer’in yeni bebeği ağlayıp durdu ama yabancılık çektiğinden mi yoksa Ünal sülalesine düştüğünden mi bilemiyoruz.
“Son kez öpeceğim oğlumu…”#KıvMer, Kemal’e veda ediyor! #KızılcıkŞerbeti @kizilcikshowtv pic.twitter.com/ticlpXZXpL
— Show TV (@ShowTV) February 27, 2026
Geçen bölümde İlhami’nin Nursema’yı (Fatih Gühan, Ceren Yalazoğlu) istemeye gelmesini hep birlikte, Ünalların salonunda kös kös beklemiştik. Trafik kazası geçirdiği için gelemeyen İlhami neyse ki (ve nasılsa) sadece kaşından yaralanmış. İsteme törenini atlayan çiftimiz nikah gününe ışınlandı. İşte Nursema’nın, Asil’e (Erkan Avcı) olan hislerini kalbine gömmek için kendi kendine yazdığı mektup da bu noktada devreye girdi ve Nilay (Feyza Civelek) çöpte bulduğu mektubu Asil’e ulaştırdı. Yeşilçam filmlerini aratmayan sahnelerde Asil’i, nikahı basmak için depar atarken bıraktık.
“Bugün ikimiz de yeni bir hayatın kıyısındayız…”
Nursema’nın mektubu. 🥺
Bizi izlediğiniz için teşekkür ederiz. Haftaya görüşmek üzere. #KızılcıkŞerbeti @GoldYapim pic.twitter.com/fQa7Alu5dI
— Kızılcık Şerbeti (@kizilcikshowtv) February 27, 2026
🔴 Nilay, Nursema’nın sevmediği biriyle evlenmesine engel olmak istiyor, yani aklınca kırk yılın başı iyilik yapmaya çalışıyor ama onda da yanlış iyiliği seçti yahu. Görümcesinin başına ne geliyorsa serseri adam sevdasından geliyor. İlhami iyidir, elleşmeyiniz!
👉 Bu konuda Asil bizim gibi düşünmediğini açıkça ifade etti. Ona göre kişi, kendisi için “kaburgasını ateşe veren” adayı seçmeliymiş, “ona su getiren” adayı değil. Bak bak, tutku görünümlü toksik ilişki güzellemelere bak hele! Bir de tespit yapıyor ki sormayın: Nursema sırf “Aşk acıtmaz” dedikleri için İlhami’yi seçmiş. Evet? Bu önermede de Nursema’nın seçiminde de sorun göremiyoruz.
🔴 Uyumsuz ilişkilerden devam edelim: Çimen-Emir (Selin Türkmen, Yalçın Hafızoğlu) çifti yine bildiğiniz gibi, birbirlerini hayattan soğutmakla meşguller. Ama hayatlarındaki değişikliğin eli kulağında: Öğrendik ki Emir’in işleri hiç iyi gitmiyormuş ve yüklü bir kredinin altına girmiş. Birkaç bölüm sonrasını görmek için sihirli küreye ihtiyacımız yok: Çiftimiz evsiz kalıp Ünal zindanına taşınır.
🔴 Bizde uyumsuz çift bol! Kafada uyuşsa bile bütçede uyuşamayanlara gelelim: Asude ve Ulvi (Servet Pandur, Hamdi Alkan) arasında gerçekleşmesi beklenen ilişki başlamadan bitebilir. Bu bölümde ikilimiz tatlı yemek üzere buluştu, tatlı yerken tatlı da konuştular, ama tatlı yemenin faturası acı oldu! Hesabı ödemekte ısrarcı olan Ulvi iki pasta ve iki çaya 5 bin lira vermesi gerektiğinde neredeyse diziden çıkmaya kalkıyordu da zor tuttuk. Dedik “Dur Allasen, sözleşmen falan vardır şimdi!” Asude’ye de aşk olsun; bu adamın oğlu holding sahibi değil ki ayol, düz bir imam! Adamı ne demeye lüks yerlere götürüyorsun?
🔴 Dizinin tek uyumlu çifti Sevtap ve Abidin (Neslihan Yeldan, Serkan Rutkay Ayıköz), ama onları da Nilay, Asil ve Asude üçlüsü sabote edip duruyor. Vallahi elle tutulur tek bir nedeni yok. Hadi Asil ve Asude (sanki kendi aileleri sütten çıkma ak kaşıkmış gibi) Sevtap’ı pavyon geçmişinden ve “varoşluğundan” istemiyor diyelim, Nilay neden Abidin’i istemiyor? Bunu geçtik, Asil ve Asude neden işi gücü bırakıp her bölüm Abidin’e bir kısmet buluyor? İkisinin birden Sevtap’a âşık olduğunu düşünmeye başlayacağız artık.
🔴 Şok gelişme: Nilay her bölüm gram gram (ama bol keseden değil, yarım gram diyelim ona) sempati kazanmaya devam ediyor. Salkım ve Elif (Özge Borak, Zeynep Parla) izleyiciler tarafından (ki biz önde bayrak sallayanıyız) o kadar itici bulundu ki onların karşısında kim yer alsa herkes anasını babasını savunur gibi o kişiyi savunur. Bu bölümde Elif, tesadüfen Yağız’la (Gökberk Yıldırım) karşılaşıp iki çift laf eden Nilay’ı, sanki tası tarağı toplayıp Yağız’la kaçmaya kalkıyormuş gibi ailesine şikâyet etti. Kuzum, sen her bölüm birtakım olayları başka bir yerlerinden anlayıp aileye ifşa etmeye ant mı içtin?
👉 Nilay ev içi hizipleşmede Nursema’yı satmayarak kazandığı puanları bu bölüm Nursema’yı yine Elif’e karşı koruyarak ikiye katladı. Üstüne bir de “Ben köpek almam, sahiplenirim” mesajı vererek konumunu taçlandırdı.
🔴 Kıvılcım ve Ömer, bebekleri sandığı bireye Kemal adını koymuşlardı. Öteki ailenin de bebeğe Mustafa adını verdiğini öğrendik ve başka bir tesadüf olsa “Yok artık” diyeceğimiz olaya bu sefer duygulandık. Mustafa-Kemal bundan böyle süt kardeş, adınızla yaşayasınız!
🔴 Bebeklerin karışması meselesi bizleri aydı baydı ve fakat bu sayede Salkım’da azıcık empati yeteneği olduğunu anladık. Kıvılcım’a çok zarif ve içten bir şekilde destek olan Salkım, hayatında ilk kez patavatsızlık etmedi. İki gün sonra özüne döneceği için bunu bir övgü değil, not olarak yazıyoruz.
👉 Bu dertleşme sırasında Salkım’ın da zamanında çocuğuyla sınandığını öğrendik. Emir doğduğunda kalbinde sorun varmış ve ölmesi bekleniyormuş. Her gün çocuğunun ölme ihtimaliyle ağzı yüreğine gelen Salkım, zamanla Emir’i kaybetme korkusu geliştirmiş. Efendim kendisinin tahminine göre, cadı kaynana personası buradan geliyormuş – yersek! Sen düpedüz oğlan anası klişesinin vücut bulmuş halisin, geç şimdi kalp hastalığını. Cadı kaynana olduğunu da biliyor üstelik haspam!
🔴 “Kemal karışmamıştır, onun sonuçlarını Bade (Dilaray Yeşilyaprak) değiştirmiştir” diye bir tahmin yürütmüştük; bu konuda henüz bir gelişme yok. Zaten Bade ortalarda da yok. Acaba sessiz sakin boşanmayı kabul edip diziden çıkacak mı?
🔴 Bade çıkar mı bilemiyoruz, ama yerine gelecek gereksiz bir karakter hemen bulunur demeye kalmadan başımıza Kıvılcım’ın eski komşusunun kardeşi (dıdısının dıdısı) çıktı. Yudum adlı bu karaktere hayat vermek üzere diziye giren Afra Karagöz’ü ‘Dilek Taşı’ dizisinden de tanıyoruz.
👉 Radyo televizyon bölümü mezunu olup sektörün içinde sayılan Yudum hanım kızımız, Asil’in platformuna stajyer olarak geldi. Aklı başında, işinde gücünde bir kadın karakter olarak diziye girdiğine göre sapıtması yakındır!
“Ya annenler bu evden gider, ya ben…”#KızılcıkŞerbeti yeni bölümüyle cuma 20.00’de @ShowTV’de.@GoldYapim pic.twitter.com/UMSyhaoeIb
— Kızılcık Şerbeti (@kizilcikshowtv) February 27, 2026
Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: Özgür Sevimli
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ceren Yalazoğlu, Erkan Avcı, Özge Borak, Seray Kaya, Emre Dinler, Feyza Civelek, Selin Türkmen, Yalçın Hafızoğlu, Hakan Karahan, Fatih Gühan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Serkan Rutkay Ayıköz, Zeynep Parla, Dilaray Yeşilyaprak, Vurgun Adalayı, Nurhayat Karaca, Barlas Kartal, Gökberk Yıldırım, Eda Yılmaz Yener. Servet Pandur, Neslihan Yeldan, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Hamdi Alkan.