Capri Adası açıklarında 5,9 büyüklüğünde deprem

İtalya'nın batısındaki Capri Adası açıklarında gece saatlerinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. 

Dünya 10 Mart 2026
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünden (INGV) yapılan açıklamada İtalya’da Capri Adası’nın batısında yerin 414 kilometre derinliğinde yerel saatle 00.03 (TSİ 02.03) sularında 5,9 büyüklüğünde deprem kaydedildiği belirtildi.

Açıklamada, depremin oldukça derin bir noktada gerçekleşmesi sebebiyle bölge üzerindeki etkisinin daha az olduğu, buna rağmen ülke genelinde hissedildiği aktarıldı.

Söz konusu sarsıntının bu coğrafi bölge için nadir görülen bir hadise olduğu vurgulanırken İtalya’da genellikle kaydedilen depremlere nazaran çok daha derin bir noktada yaşandığı ifade edildi.

İtalyan basınında da deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı ya da maddi hasar kaydedilmediği belirtildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.