Çin vatandaşlarını uyardı: Saldırılar arttı, İsrail’i terk edin

Çin güvenlik risklerinin artması nedeniyle vatandaşlarından İsrail'i en kısa zamanda terk etmelerini istedi.

Dünya 24 Mart 2026

Çin güvenlik risklerinin artması nedeniyle vatandaşlarından İsrail’i en kısa zamanda terk etmelerini istedi.

Çin’in Tel Aviv Büyükelçiliği yaptığı güvenlik uyarısında İsrail’e dron saldırılarının kapsam, sıklık ve yoğunluğunun giderek arttığına, bunun can ve mal kayıplarına neden olduğuna dikkat çekti.

Saldırılarda zarar gören sayısının arttığı, Çin vatandaşlarının ülkeyi en kısa zamanda terk etmeleri gerektiği belirtildi.

Çin hükümeti ülkeyi terk etmek isteyen vatandaşlarını Mısır sınırındaki Taba Sınır Kapısı’ndan tahliye edecek. Hala İsrail’de yaşayan vatandaşlara da havaalanları, limanlar, elektrik santralleri, rafineriler ve altyapı tesisleriyle askeri bölgelerden uzak durmaları tavsiye edildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.