Arçelik, Asya Pasifik bölgesindeki Arçelik Hitachi Home Appliances ortak girişimindeki yüzde 60'lık payını 261 milyon dolara (yaklaşık 11,7 milyar lira) sattı.
Koç Holding bünyesindeki beyaz eşya üreticisi şirketi Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Mısır gibi büyüme potansiyeli yüksek pazarlara odaklanacak ama Türkiye ve Avrupa gibi ana pazarlarındaki faaliyetlerine de devam edecek.
Anlaşma kapsamında 205 milyon dolar peşin, 56 milyon dolarsa üç yıl içinde taksitlerle ödenecek.
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Polat Şen şöyle dedi:
“Arçelik, 57 ülkedeki iştirakleri ve 13 ülkedeki 38 üretim tesisiyle küresel büyüme yolculuğunu kararlılıkla sürdürecektir.
Topluluğumuz için küresel ölçekte amiral gemisi konumunda olan Arçelik’in, bu hamlesiyle kaynaklarını öncelikli alanlara yönlendirerek sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda tüm paydaşlarımız için olumlu sonuçlar yaratacağına inanıyoruz.”
Arçelik ve Hitachi Global Life Solutions arasındaki devrin bir yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.