Rakip gazetenin binasını ateşe verdi

Ankara’da iki yerel gazete sahibinin husumeti kundaklama olayına dönüştü. Yunus Emre Işılak, Yusuf Özdemir’e ait gazete ofisini ateşe verdi.

Gündem 5 Mayıs 2026

İddiaya göre Şereflikoçhisar Hisar Gazetesi’nin sahibi Yunus Emre Işılak aralarında husumet olduğu belirtilen Yusuf Özdemir’e ait Tuzgölü Haber Gazetesi’nin ofisini gece saatlerinde ateşe verdi.

Işılak’ın iş yerinin giriş kısmını kundakladığı ve olay anını cep telefonuyla sosyal medya hesabından canlı yayınladığı öne sürüldü.

Yayın sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Işılak’ın ilçedeki bazı yerel yöneticiler hakkında çeşitli iddialarda bulunduğu belirtildi. Işılak’ın Yusuf Özdemir’in bazı kamu görevlileriyle birlikte hareket ederek yolsuzluk yaptığı yönünde ifadeler kullandığı aktarıldı.

T24’ün haberine göre iki isim arasında daha önceye dayanan bir anlaşmazlık olduğu, Işılak’ın geçen yıl Özdemir’i kendi ofisinde dövdüğü iddialarının da gündeme geldiği öğrenildi.

Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı.

Ofiste çıkan yangın tamamen söndürülürken nöbetçi savcının gece saatlerinde olay yerinde inceleme yaptığı bildirildi.

Olayla ilgili olarak Yunus Emre Işılak ile birlikte yanında bulunduğu belirtilen O.M.Y.’nin gözaltına alındığı ve kundaklama iddiasına ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.