İBB operasyonunda gözaltına alındı: Erdoğan TÜBİTAK ödülü vermiş

İBB'ye yeni operasyonda gözaltına alınan Park ve Bahçeler Daire Başkanı Prof. Dr. Tuğba Ölmez Hancı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden ödül aldığı ortaya çıktı.

Siyaset 8 Mayıs 2026

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) düzenlenen yeni şafak operasyonda 29 kişi gözaltına alınırken gözaltına alınanlar arasında  Park ve Bahçeler Daire Başkanı Prof. Dr. Tuğba Ölmez Hancı da yer aldı.

İkiz çocuklarının doğum gününde gözaltına alınan Hancı’nın 2017’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elinden TÜBİTAK Ödülü aldığı anlaşıldı.

İBB’den Özgür Hasan Altuncu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda söz konusu duruma dikkat çekerken şunları kaydetti:

“Çevre mühendisliği alanında antibiyotik direnci, su arıtımı, endokrin bozucu kimyasallar ve ileri çevre teknolojileri üzerine uluslararası çalışmalarıyla tanınan, Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli bilim insanlarından biridir. Akademik dürüstlüğü, çalışkanlığı ve kamu sorumluluğunu aynı anda taşıyabilen, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden TÜBİTAK Bilim Ödülü almış saygın bir bilim insanıdır… İkiz çocuklarının doğum gününde gözaltına alındı. En kısa zamanda evlatlarının yanına görevinin başına döneceğine eminim…”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.