Süper Lig’de yabancı kuralı değişti: 10+4

Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon 10+4 yabancı kuralı uygulanacak.

Spor 21 Mayıs 2026

Kararı, Türkiye Futbol Federasyonu duyurdu.

Buna göre 10 yabancı futbolcu hiçbir şart olmadan kadroda yer alabilecek. Dört oyuncununsa 2003 veya daha sonraki tarihte doğmuş olması gerekecek.

Daha önceki kural 12+2’ydi. Burada Süper Lig kulüplerinin A takım listesine yazılabileceği 14 yabancı futbolcunun 12’si için yaş kriteri aranmıyordu.

Kararda şöyle dendi:

* Önceki sezonlarda bu kapsamda sözleşme yapmış, A Takım listesine yazılmış ve halen sözleşmesi devam eden 2002 yılı içerisinde doğmuş yabancı uyruklu futbolcular 2026-2027 sezonu boyunca bu kurala tabi olarak A Takım Listesine yazılabilirler.

* 2026-2027 sezonunda bu kapsamda sözleşme yapmış ve A Takım listesine yazılmış 2003 içerisinde doğmuş yabancı uyruklu futbolcular ile bir sezondan fazla süreli sözleşme imzalanması halinde bu futbolcular iki sezon boyunca bu kurala tabi olarak A Takım listesine yazılabilirler.

* 14’ten fazla sayıda yabancı uyruklu futbolcuyla sözleşmesi bulunan Süper Lig kulüpleri, A Takım listesine yazılmamış yabancı uyruklu futbolcuları A Takım müsabakalarında oynatamaz.

* Kulüpler A Takım listesine yazılan Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda oynama uygunluğu bulunmayan futbolculara ilaveten; 2023–2024 Sezonunda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olarak A Takım listesine yazılan 1 futbolcuyu ve Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olarak A Takım listesine yazdıkları bir futbolcuyu sözleşme süreleri sonuna kadar müktesep hakları sebebiyle Madde 2’nin e fıkrası kapsamında A Takım Listesine yazabilir.

* Bu futbolcuların sözleşmelerinin sona ermesi halinde sözleşme yenileme ve diğer kulüplerle imzalayacakları sözleşmeler A Milli Takımda oynama uygunluğu bulunmayan futbolcu kapsamında tescil edilecek ve A Takım listesine bu doğrultuda yazılacaktır.

* Kulüpler, 1 Ocak 2006 veya daha sonra doğmuş ve Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu bulunan tescilli profesyonel futbolcularını A Takım listesine yazma zorunluluğu olmaksızın müsabakalarda oynatabilir. Bu futbolcuların son altı ay süreyle kulübüne tescilli olması ve 15 yaşını tamamlamış olmaları kaydı ile profesyonel futbolcu olmaları koşulu aranmaz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.