CHP’de sosyal medya savaşları: İki ilin hesabı genel merkeze devredildi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa iade edilmesinin ardından Afyonkarahisar ve Aydın İl Başkanlıkları hesabı genel merkeze devredildi. İki il yönetimi bu hesaplardan yapılacak paylaşımlara itibar edilmemesini istedi.

Siyaset 25 Mayıs 2026

CHP’ye mutlak butlan kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘genel başkan’ ilan edilmesinin ardından CHP’li Afyonkarahisar ve Aydın İl Başkanlıklarının Facebook hesapları Kılıçdaroğlu yönetimindeki genel merkeze geçti.

CHP Afyonkarahisar ve Aydın il başkanlıklarından yapılan açıklamada, Facebook hesaplarının kontrolünün tedbiren görevlendirilen Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki Genel Merkez’e geçtiğini ve bu hesaplardan yapılan paylaşımlara itibar edilmemesini istedi.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı resmi Facebook sayfasındaki yönetici yetkilerinin kaldırıldığını ve bu hesaptan yapılacak paylaşımların kendilerine ait olmayacağını açıkladı.

Benzer bir açıklama da Aydın İl Başkanlığı’ndan gelirken açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu kontrolündeki Genel Merkez yönetiminin il başkanlığına ait Facebook hesabının kontrolünü devraldığı belirtildi.

Söz konusu illerin belediyeleri de AKP’ye geçmişti.  CHP’den seçilen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu AKP’nin yolunu tutmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.