Etkin pişmanlıktan yararlanan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek yeni ifadesinde daha önce defalarca yalanladığı aday olmak için Özgür Özel'in talebiyle kendisine para verdiği iddiasını doğrulayan bir ifade verdi, "Ferdi Zeyrek'e elden 950 bin Euro teslim ettim" dedi.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürüttüğü yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek dördüncü kez ifade verdi. Böcek, daha önceki ifadelerinde defalarca yalanladığı Özgür Özel’e hayatını kaybeden Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek aracılığıyla para gönderme ifadesini bu kez verdi ve Özel’i suçladı. Muhittin Böcek daha önce bu iddiayla ilgili ifadesinde “Adaylık için bir kuruş verdiysem şerefsizim” demişti.
Muhittin Böcek, yerel seçim döneminde partiden bir destek almadığını, toplamda 1 milyon 950 bin Euro, 200 bin Dolar ve 15 milyon TL değerlerinde harcama yaptığını ileri sürdü.
Böcek, ifadesinde CHP lideri Özgür Özel’in talebi ile yaşamını yitiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek’e bizzat 950 bin Euro teslim ettiğini iddia etti.
Muhittin Böcek’in 2 ay içinde verdiği ifadelerdeki çelişki sosyal medya gündem oldu.
Böcek 2 Nisan’da verdiği ifadede yerel seçimlerle ilgili “6 kez adaylık süreci yaşadım. Adaylık için bir kuruş para verdiysem şerefsizim” ifadelerini kullanmıştı. Böcek de oğlu da, Ferdi Zeyrek’e para verildiğine ilişkin iddiaları defalarca ifadelerinde yalanlamışlardı.
4 Haziran’da yeni ifade veren Böcek “Yerel seçim döneminde adaylık için toplamda 1 milyon 950 bin Euro, 200 bin Dolar ve 15 milyon TL değerlerinde harcama yaptım” sözleriyle ödeme yaptığını iddia etti.
Böcek’in bu iddialarına, Ferdi Zeyrek’in seçim kampanyasını yürüten, gazeteci ve iletişim danışmanı Önder İnce’den yanıt geldi.
“Hayatını kaybetmiş, cevap veremeyecek bir insan üzerinden Genel Başkan Özgür Özel’e saldırmayı, karalamayı göze alacak kadar alçalmazsınız diye düşünüyorduk. Kaybedecek ne çok şeyiniz var ki buna dahi tenezzül ediyorsunuz” diyen İnce, şunları kaydetti:
“Ferdi başkanın seçim kampanyasını ben yaptım. Madem bu kadar para verilmiş; Biz neden Seçim Koordinasyon Merkezi( Skm) dahi olmadan kampanya yaptık! Bütün toplantılarımızı Ferdi başkanın mimarlık ofisinde ya da Chp Manisa İl başkanlığında yaptık? Bizim neden seçim otobüslerimiz, araçlarımız yoktu? Biz neden medya satınalma yapamadık! Ferdi Başkan kampanya giderlerini neden cebinden karşıladı?
Ferdi başkan bütün kampanyayı neden 2015 model bir araçla tamamladı? Ben bütün kampanya süresince neden kendi aracımı kullandım, benzinimi dahi kendim karşıladım? Neden, kampanya için çalışan gönüllüler dahil, herkes kendi yemek paralarını kendileri ödedi? Sahaya çıktığımızda Milletvekilleri, İl Başkanı, yöneticiler kendi ceplerinden harcama yaptılar ? Hayatını kaybetmiş, cevap veremeyecek bir insan üzerinden Genel Başkan Özgür Özel’e saldırmayı, karalamayı göze alacak kadar alçalmazsınız diye düşünüyorduk. Kaybedecek ne çok şeyiniz var ki buna dahi tenezzül ediyorsunuz!”