DÜNYA KUPASI 2026 72 Maç 48 Takım 12 Grup ⚽ Canlı Sonuçlar Fikstür 🏟️ Stadyumlar Hikayeler Keşfet → Dünya Kupası 2026 DÜNYA KUPASI 2026 Keşfet →

Seferihisar belediye başkanı hastaneye sevk edildi: İsmail Yetişkin’e o diyaliz süresi yetmez

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasında gözaltına alınan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in hemşiresi gözaltı sürecinde yapılan 4 saatlik diyalizin yetersiz kaldığını, bu sürenin iki katına çıkması gerektiğini söyledi.

Sağlık 26 Haziran 2026

İzmir merkezli yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in hemşiresi, Yetişkin’in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Yetişkin’in uzun süredir ev diyalizi tedavisi gördüğünü ve birden fazla kronik rahatsızlığı bulunduğunu aktaran hemşire, şunları kaydetti:

“Zaten hem şeker hastasıyız, hem diyabet hastasıyız, hem kalp hastasıyız. Yani birden fazla hastalığımız var. Bu yüzden 4 saat diyaliz yaptığımız süreler bize yetmediği için 8 saatlik ev diyalizi yapıyorduk.”

Yaklaşık dört yıldan bu yana ev diyalizi uyguladıklarını söyleyen hemşire, “4 yıldan aşkın süredir ev diyalizi yapıyoruz. Ev diyalizi yaptığımız için potasyum ve fosfor değerlerimiz sürekli kontrol altında tutuluyor. Şu anda potasyumumuz sınırın üzerinde. Sürekli 8 saat diyaliz yaptığımız için bugün alınan 4 saatlik diyaliz bize yetersiz geliyor” dedi.

Yetişkin’in diyaliz tedavisinin aksadığını aktaran hemşire, “Diyalizimiz bugün yapıldı. Dün yapılmadı, dün götürülmedi. Dün sadece kontrole götürüldü. Haberler yapıldı, ama diyalizimizi bugün yaptık” diye konuştu.

Yetişkin’in dün diyalize girmesi gerekip gerekmediği yönündeki soruyu da yanıtlayan hemşire, “Biz evde diyaliz yaptığımız için perşembe gecesi, cumaya bağlayan gece diyaliz yapıyoruz. Normal şartlarda o zaman yapılması gerekiyordu, ancak en geç bugün yapılması gerekiyordu ve bugün yapıldı. Diyalizimiz 4 saat yapıldı” ifadelerini kullandı.

Haftada üç gün diyaliz uygulandığını belirten İsmail Yetişkin’in hemşiresi, “Bir dahaki seansımızda iki gün ara girecek. Haftada birer gün arayla üç gün diyaliz aldığımız için pazartesi tekrar diyaliz yapacağız” ifadelerini kullandı.

Diyaliz hastalarında moralin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, yaşanan sürecin sağlık üzerinde olumsuz etkiler oluşturabileceğine dikkat çeken hemşire, şöyle devam etti:

“Tansiyonlarımız yüksek çıkıyordu. Tansiyonumuz 16’lara kadar seyrediyor. Diyaliz işi morale bakar. Hastanın durumuna bakar. Moralin bozuk olması, iyi uyuyamamak, iyi beslenememek, dinlenememek tansiyonu yükselten etkenler arasında yer alıyor.”

Diyaliz hastalarının özel beslenme düzenine ihtiyaç duyduğunu da ifade eden hemşire, “Diyaliz hastalarının yemekleri farklı hazırlanıyor. İki defa haşlanıp suyu dökülerek yeniden yapılıyor. Besini de buradan tam olarak sağlayamıyoruz” şeklinde konuştu.

İlaçların düzenli şekilde kullandırılmaya çalışıldığını kaydeden İsmail Yetişkin’in hemşiresi, şu ifadeleri kullandı:

“İlaçlarımızı kullanıyoruz. Raporlu ilaçlarımız yanımızda. Onları düzenli olarak kullandırmaya çalışıyoruz. Rapor şeklinde verdik, içeri sunduk. Yanında almalarına izin verdiler.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.