DÜNYA KUPASI 2026 72 Maç 48 Takım 12 Grup ⚽ Canlı Sonuçlar Fikstür 🏟️ Stadyumlar Hikayeler Keşfet → Dünya Kupası 2026 DÜNYA KUPASI 2026 Keşfet →

İddia: Fotoğraf çektirmeyi reddeden Boğaziçili öğrencinin mezun kartı iptal edildi, kampüse girişi yasaklandı

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde, akademisyen Yasin Ramazan Başaran ile fotoğraf çektirmeyi reddeden öğrencinin mezun kartının iptal edildiği ve 5 yıl süreyle kampüse girişinin yasaklandığı bildirildi. Tepki çeken iddiayı Boğaziçi'nin Sesi duyurdu.

Gündem 3 Temmuz 2026

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü mezuniyet töreninde, bölüme dışarıdan atanan akademisyen Yasin Ramazan Başaran’ın elinden diplomasını alan ama diploma be Başaran’la birlikte fotoğraf çektirmeyi reddeden Hasan Akdağ isimli öğrenciye ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Boğaziçi’nin Sesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, mezuniyet törenindeki protestonun ardından öğrencinin mezun kartının üniversite yönetimi tarafından iptal edildiği ve hakkında 5 yıl süreyle kampüse giriş yasağı kararı verildiği belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Hasan Akdağ, mezuniyet töreninde kürsüye geliyor ve diplomasını üniversitenin felsefe bölümüne dışarıdan atandığı için tepki çeken akademisyenlerden biri olan Yasin Ramazan Başar’dan alıyor ama ikilinin fotoğrafçıya poz vermesi söz konusu olduğunda öğrenci poz vermeyi reddediyordu

Sosyal medyaya da yansıyan bu görüntüler sonrası BirGün gazeteci öğrenci Hasan Akdağ ile konuştu. Akdağ, fotoğraf çekilmesini reddetmesi üzerine öğretim görevlisi Başaran’ın “O zaman 2 ay sonra diplomanı Rektörlükten alırsın” diyerek tehdit ettiğini belirtti.

Akdağ, “Bölüm başkanının yerine vekâleten gelen başkan yardımcısıyla fotoğrafımın çekilmesini istemedim. Diplomamı alıp sessizce sahneden inmeyi planlıyordum, herhangi bir şey yapmayı düşünmüyordum. Ama kendisi ‘Fotoğraf çekilmezse diplomanı vermeyeceğim’ dediği için öyle bir olay yaşandı. Sonrasında fotoğraf çekilmemekte direttiğim için diplomamı kapatıp ‘Rektörlükten iki ay sonra alırsın o zaman’ diyerek götürmeye kalktı. Önünü kesip zorla almak durumunda kaldım” dedi.

Öte yandan yaşananlar için daha sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan öğretim görevlisi Başaran, “Törene katılıyorsanız seremoninin işleyişi nasılsa ona uyacaksınız. Yoksa gidip diplomanızı sekreterlikten alabilirsiniz. Ben orada kendimi değil Felsefe Bölümü’nü temsil ediyorum, sizin showunuzun bir parçası olamam” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.