Bodrum Belediyesi zabıtası, Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ait Bodrum’daki Maxx Royal’in içinde kiracı olan Mikonos’un ünlü plaj-lokanta-gece kulübü Scorpios’a yüksek sesli müzikten ötürü 419 bin lira ceza kesti. Scorpios kapandığını duyurdu.
Bodrum Gölköy’de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ait MaxxRoyal otelinin içinde kiracı olan dünyaca ünlü plalokanta-gece kulübü Scorpios bir belediye zabıtası baskınıyla sarsıldı.
Oldukça geniş bir araziye yayılan Maxx Royal’in içindeki bir bölümün kiracısı olan ve kendi markasıyla bazı villaları işleten, aynı zamanda bir plaj, lokanta ve gece kulübü de olan Mikonos kökenli ünlü Scorpios’a zabıtalar işletmede ses seviyesi 19,2 desibeli aştığı için 419 bin 500 lira ceza kesti.
Bu ceza haberinin duyulmasından kısa süre sonra Scorpios kendisi de bir açıklama yaparak Türkiye’deki operasyonlarını “Yeni duyuruya kadar” durdurduklarını duyurdu. Yani Scorpios kapandı.

Scorpios, Yunanistan’ın lüks ve çılgınca eğlenceleriyle meşhur tatil beldesi Mikonos adasının en ünlü işletmesi. Bu işletme geçen yıl baştan sona yenilenen ve MaxxRoyal adını alan Bodrum Gölköy’deki otelin içinde de bir alanı kiraladı ve burada bir Scorpios açtı.

Scorpios, burada bazı villalar ile plajını işletiyor. Bu plaj öğlen ve akşamları lokanta, ayrıca gecenin ilerleyen saatlerinde de gece kulübü oluyordu. Dünyaca ünlü DJ’lerin gelip müzik yaptığı gece kulübü Bodrum gece hayatının da gözdelerinden biriydi.

Şimdi belediye zabıtasının ihbar üzerine gelmesi ve Scorpios’a yüksek sesle müzik çalıyor diye ceza kesmesi ünlü kulüp ve lokantanın kapatıldığı söylentilerine neden oldu.

Scorpion aslında kapatılmadı. Ama böyle iki kez daha ceza yerse kapatılabilir. Buna rağmen Scorpion’da rezervasyon yaptırmak isteyenlere dün “kapalıyız” cevabı verildi.
Scorpios’a ceza kesildiği haberinin cuma günü akşam üzeri saatlerinde 10Haber tarafından duyurulmasından kısa süre sonra Scorpios kendi Instagram hesabından bir açıklama yayınladı ve kapandıklarını duyurdu.
scorpios, “Yeni bir duyuruya kadar” kapalı olmasına gerekçe olarak ev sahibiyle, yani Bakan Ersoy’un şirketiyle olan anlaşmazlıklarını gösterdi. Bu “anlaşmazlık”ların ne olduğu henüz bilinmiyor.