DÜNYA KUPASI 2026 72 Maç 48 Takım 12 Grup ⚽ Canlı Sonuçlar Fikstür 🏟️ Stadyumlar Hikayeler Keşfet → Dünya Kupası 2026 DÜNYA KUPASI 2026 Keşfet →

Teşekkürler gençler! 17 Yaş Altı Dünya Kupası’nda finalin eşiğinden döndük

FIBA 17 Yaş Altı Basketbol Dünya Kupası'nda Türkiye ile Sırbistan, Basketbol Gelişim Merkezi'nde karşılaştı. Müsabakayı Sırbistan kazandı.

Spor 5 Temmuz 2026

Basketbol FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası yarı finalinde Türkiye, Sırbistan’a 76-71 mağlup oldu. Genç milliler, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada finale yükselebilmek için Sırbistan ile mücadele etti.

Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde tamamen dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmanın ilk periyodunda Sırbistan, arka arkaya hızlı hücumdan bulduğu sayılarla rakibine üstünlük kurdu ve ilk çeyreği 19-16 önde bitirdi. İkinci çeyrekte üstün oyununa devam eden Sırbistan, pota altından bulduğu basketlerle aradaki farkı açarak soyunma odasına 40-32 önde gitti.

İkinci yarıda taraftar desteğini arkasına alan Türkiye, rakibinin boş hücumları ile top kayıplarını iyi değerlendirerek farkı 1’e düşürdü ve son çeyreğe Sırbistan’ın 55-54 üstünlüğüyle gidildi.

Ay-yıldızlılar, son çeyreğin ilk dakikalarında tempoyu iyice artırsa da Sırbistan, maçın sonlarında gösterdiği hücum performansıyla müsabakayı 76-71 kazandı. Milliler, üçüncülük maçında bugün saat 17.15’te Avustralya ile karşılaşacak. Sırbistan ise yarın saat 20.15’te altın madalya için ABD ile mücadele edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.