Yamal, Trump’ın elini sıkmak istemedi

2026 Dünya Kupası şampiyonu olan İspanya'nın genç yıldızı Lamine Yamal ile ABD Başkanı Donald Trump'ın madalya törenindeki görüntüleri dünyada gündem oldu.

Spor 20 Temmuz 2026

2026 Dünya Kupası boyunca yalnızca 1 gol yiyen İspanya, finalin uzatmalarında Arjantin’i 1-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. 106’ncı dakikada Ferran Torres’in golüyle kendilerinden geçen İspanyollar, 16 yıl aranın ardından yeniden ‘dünyanın en büyüğü’ oldu.

Finalin ardından yapılan madalya töreninde protokolün başında FIFA Başkanı Gianni Infantino ve ABD Başkanı Donald Trump yer aldı. Futbolcuların Trump’a karşı tavırları tüm futbolseverlerde merak uyandırırken en çok konuşulan isimlerin başında İspanya’nın genç yıldızı Lamine Yamal geldi.

Dünya futbolunun 19 yaşındaki yeni yıldızı protokolle selamlaşma sırasında Trump’ın bulunduğu yere geldi ve önce elini geri çekti, neden sonra Trump’ın havada kalan elini sıktı.

Sosyal medyadaki yorumların çoğu Yamal’ın bu tavrının bilinçli olduğu yönündeydi. Genç futbolcunun Trump’a sert şekilde bakış attığı kare de çok konuşuldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.