İpsala’da rüşvet operasyonu: 20 gümrük memuru gözaltında

Edirne'de İpsala Gümrük Kapısı'nda görevli 20 gümrük memuru düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. KOM ekiplerinin eş zamanlı baskınlarında adreslerde arama yapılarak dijital materyale el kondu

Gündem 20 Temmuz 2026

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah İpsala Gümrük Kapısı’nda görev yapan gümrük memurlarına yönelik operasyon düzenledi.

İHA’daki habere göre; yürütülen soruşturma kapsamında suç örgütüne mensup olduğu değerlendirilen bir kişinin telefon görüşmeleri ve elde edilen deliller doğrultusunda sabaha karşı operasyon için düğmeye basıldı.

Operasyon çerçevesinde İpsala Gümrük Kapısı’nda görev yapan toplam 20 gümrük memuru gözaltına alındı. Şüphelilerin 11’inin Keşan’da, 9’unun ise İpsala’da bulunan adreslerinde eş zamanlı arama gerçekleştirildi. Evlerde yapılan aramalarda dijital materyaller ile soruşturmaya ilişkin delillere el konulduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.