İstanbul Fatih'te, çalıştığı döviz bürosunda elektrik kesintisini fırsat bilerek 300 tam altın (12 milyon TL) çaldığı belirlenen İ.K. gözaltına alındı. Şüphelinin altınları kuyumcuda bozdurması, daha önce çaldığı altınları yerine koyması güvenlik kamerasınca kaydedildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 22 Temmuz’da Fatih’te faaliyet gösteren döviz bürosunda elektrik kesintisinin yaşandığı sırada 300 tam altının (12 milyon TL) çalınmasına ilişkin çalışma başlattı.
AA’daki habere göre saha araştırması ve teknik takip çalışmaları sonucunda hırsızlığı iş yerinde bankocu olarak görev yapan İ.K’nin elektrik kesintisinden faydalanarak yaptığı belirlendi.
Şüpheli, dün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Operasyonda 282 tam altın ile altınların satışından elde edildiği değerlendirilen 90 bin lira ele geçirildi.
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, şüphelinin daha önce de iş yerinden 100 gram altın çaldığını, son hırsızlığında da 18 tam altını kuyumcuda bozdurup 100 grama çevirdikten sonra iş yerine bıraktığını tespit etti.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan İ.K, adliyeye sevk edildi. Şüphelinin son çaldığı altınları kuyumcuda bozdurması ve iş yerinden daha önce çaldığı altınları yerine koyması güvenlik kamerasınca kaydedildi.