Türkiye’nin çikolata kralı, doğum gününde hayatını kaybetti, iş dünyası yasta

Altınmarka Grubu'nun kurucusu ve Kahve Dünyası'nın sahibi Birol Altınkılıç, Güney Fransa'da ailece doğum gününü kutluyordu. Kutlamanın ertesi günü geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Altınkılıç sadece 66 yaşındaydı.

Ekonomi 17 Ağustos 2026

Türkiye’de tüketilen her 100 gram çikolatanın en az 60 gramının ithalatçısı olan Altınmarka’nın kurucusu ve patronu Birol Altınkılıç, 66. doğum gününü kutladıktan bir gün sonra Güney Fransa’da hayatını kaybetti.

Renkli kişiliği, neşesi ve İstanbul’un yeme içme kültürüne yaptığı katkıyla bilinen Birol Altınkılıç, Kahve Dünyası zincirinin de kurucusu ve sahibiydi.

Birol Altınkılıç, 1992 yılında kurduğu Altınmarka Grubu ile Türkiye’nin önde gelen kakao ve çikolata ithalatçılarından biri oldu. 

Grup sadece çikolatanın ham maddesi olan kakao çekirdeğini ithal etmiyor, doğrudan çikolata da üretiyordu.

Grup, zaman içinde sanayi üretiminin yanı sıra perakende alanında da büyüyerek Kahve Dünyası markasını Türkiye’nin en bilinen kahve ve çikolata zincirlerinden biri haline getirdi.

Marka, 2000’li yılların başında İstanbul Eminönü’nde açılan ilk mağazasıyla faaliyetlerine başladı ve daha sonra Türkiye genelinde hızla büyüdü.

Altınkılıç, Forbes’un Türkiye’nin en zengin 100 kişisini sıraladığı listede de yer almıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.