Bartın'ın Ulus ilçesinde doğal olarak oluşan 147 metre derinliğindeki 'Kadı Harmanı Kokurdanı' maceraseverler ve mağara araştırmacılarının ilgisini çekiyor
Bartın’ın Ulus ilçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta Küre Dağları Milli Parkı’nın tampon zonunda bulunan ‘Kadı Harmanı Kokurdanı’ mağara araştırmacılarının uğrak yeri.
Alıçlı ve Ulukaya köyleri sınırlarında, 630 rakımda bulunan dikey mağara içinde oluşan yaklaşık 70 metrelik şelalesiyle gizemini koruyor.
Milli park içindeki endemik ağaç türleri ve yemyeşil doğanın arasında yer alan mağaranın ağız kısmı 35 metre çapında.
Aşağıya doğru inişin 147 metre olduğu mağaranın içinde sarkıt ve dikitlerin yanı sıra yatay ilerleyen, 70 ila 252 metre uzunluğunda alanlar da olduğu belirtiliyor.
Zaman zaman profesyonel araştırmacıların ziyaret ettiği mağaranın halen keşfedilmemiş alanlarının da olduğu biliniyor.
Dereli köyü yönünden gelen çay Kadı Harmanı Kokurdanı’nın içine dökülerek yaklaşık 70 metre yüksekliğinde şelale oluşturuyor. Bölge, sarp kayalıkları, derin yapısı ve şelalesiyle dikkat çekiyor.