Gaziantep İstanbul’dan galip dönüyor

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında konuk olduğu Eyüpspor'u 1-0 yendi. 

Spor 24 Ağustos 2026

Süper Ligde Eyüpspor-Gaziantep FK müsabakası, Gaziantep ekibinin 1-0 galibiyetiyle

Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki takımın da pozisyon üretemediği mücadelenin ilk 45 dakikasında gol sesi çıkmadı.

İkinci yarı 60. dakikada Gaziantep FK, öne geçti. Savunma arasına atılan pasa sağdan hareketlenen Sorescu, ceza alanı yan çizgisi ile taç çizgisi arasında topla buluştu. Ceza sahasına giren Rumen futbolcu, Taşkın’dan sıyrılarak açısını düzelttikten sonra sol ayağıyla uzak köşeye şutunu çekti. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.

64. dakikada konuk takım 10 kişi kaldı. Orta sahada rakibi Yao’ya faul yapan Bacuna, hakem Reşat Onur Coşkunses tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Video Yardımcı Hakem (VAR) Ömer Faruk Turtay’ın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Coşkunses, Bacuna’nın sarı kartını iptal ederek doğrudan kırmızı kart gösterdi.

90+3. dakikada Michalak’ın sağdan ortasında penaltı noktası gerisinde uygun durumdaki Yao’nun şutunda top yandan auta çıktı.

Mücadele Gaziantep temsilcisinin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Radoi: Bugün beni mutlu eden şey sadece galibiyet değil

Gaziantep FK Teknik Direktörü Mirel Radoi, Eyüpspor maçında galibiyetin yanı sıra gol yemedikleri için de mutlu olduğunu söyledi.

Rumen teknik adam, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Zor bir karşılaşmayı geride bıraktıklarını belirten Radoi, “Beklediğimiz gibi karşımızda zorlu bir rakip vardı. İki yarıda da topa topa sahip olan, taktiksel olarak da oyun üstünlüğünü elinde tutan taraf bizdik. Ancak kırmızı karttan sonra rakibimiz bizi biraz zorladı, bizi geriye itmeye başladı. Biz de taktiksel olarak rakibimizi kenarlara oynamaya zorladık. Ortalarla gelmelerini istedik. Üç defans oyuncumuz da hava toplarında çok iyi. O yüzden rakibimiz fazla sıkıntı oluşturamadı. Bugün beni mutlu eden şey sadece galibiyet değil. Gol yemediğimiz için de gerçekten çok mutluyum. Taraftarlarımız adına da çok mutluyum. Çünkü 15 saat otobüs yolculuğundan sonra buraya ulaştılar. Onları da mutlu ettik.” diye konuştu.

Sezonu ilk 10’da bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Radoi, “Yönetimimizle konuştuğumuz zaman kendi adımıza bir karar aldık, bir hedef ve strateji belirledik. Ligi ilk 10’da bitirmeyi düşünüyoruz. Belki bizim gerçek isteğimiz daha iyi yerlerde bitirmek ama geliştirmemiz gereken hala çok şey var. Şu an için ligi ilk 10’da bitirmek asıl hedefimiz. Tabii Türkiye’de hangi takıma sorarsanız ilk 10’da bitirmeyi ister. Bu da mücadele ve savaş gerektiriyor. O yüzden biz de bu savaşlara hazırız.” ifadelerini kullandı.

Mirel Radoi, Eyüpspor karşısında süre verdiği 14 oyuncunun 13’ünün yabancı olmasıyla ilgili soru üzerine şunları kaydetti:

“İyi oyuncularımız var. Serdar Dursun, 6 haftada takımla idman yapmamış, sadece kendi fitness hocasıyla bireysel olarak çalışmış. O yüzden hazır olduğunda onu da kullanacağız. Halil Dervişoğlu, Galatasaray’la sadece sezon öncesi kampının bir bölümünü yapmış, daha sonra kendi çalışmış. Ogün de bizimle beraber kamp yaptı ama sakatlığından dolayı fazla çalışamadı. Tabii onları da gerektiği zaman kullanacağım. Bugün oynamamaları onlara güvenmediğim anlamına gelmesin. Onları ilk 11’de görmemiz an meselesi. Mesela geçen haftaya baktığımız zaman Arda Kızıldağ ve Kerem Çalhanoğlu beni kadro seçiminde çok zorladı. İyi ve takım ruhuna sahip oyuncular. İlk 11 seçiminde gerçekten zorlandım. İlk 11 seçmek aslında pozitif anlamda benim için bir meydan okuma. Takım içerisinde de mücadeleci bir ruh ortaya koyuyor bu.”

Pulat: Başa baş, ortada giden bir karşılaşmaydı

Eyüpspor Teknik Direktörü Özhan Pulat, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Müsabakayı değerlendiren Pulat, “Başa baş, ortada giden bir karşılaşmaydı. Rakibimiz geçen seneki kadrosunu birkaç takviyeyle güçlendirirken, önceki yıllardan oturmuş üçlü formasyona uygun bir sistemi benimsiyorlardı. Tabii biz yeni bir takımız. Birbirini yeni tanıyan oyunculardan kuruluyuz. Bugün oyuna giren sol bek oyuncumuz Giordano, daha dün aramıza katıldı. Buna rağmen hazır bir takıma karşı başa baş, denk oynamak, oyunun bazı bölümlerinde baskıdan doğru çıkışlar yapmak bizim için önemli. Bu birkaç haftalık süreçte savunma noktasında doğru işler yapıyoruz ama işin ofans kısmında daha fazla üretmemiz gerektiğinin de net farkındayız. Bunun için de çabalıyoruz.” diye konuştu.

Özhan Pulat, çalıştıkları bir pozisyondan gol yediklerini aktararak, “Bugün kaybetmenin yanında beni en çok üzen şey, bir hafta boyunca oyuncularımıza her gün izlettiğimiz Sorescu’nun içeri alıp ters ayağıyla şut atmasında gol yememiz oldu. Ancak futbol hatalar oyunu. Sol bek oyuncumuzun gribal enfeksiyondan dolayı bugün kadrodan çıkmak istemesi, sonrasında taktik idmanda denemediğimiz sol ayaklı sol stoper Anıl kardeşimizin aslında kusursuza yakın oynadığı bir maçta kısa çalımda ekarte olması, rakibin en iyi yaptığı iş olan o vuruşa neden oldu.” ifadelerini kullandı.

Charles Yao’nun son anda kaçırdığı pozisyona değinen eflatun-sarılı takımın teknik direktörü, “Son dakika Charles’ın iyi vursa atacağı golle belki beraberlikle de ayrılabilirdik. Ancak daha ligin çok başındayız. Sezon çok uzun. Biz bundan gerekli dersleri çıkaracağız. Yeni bir takımız. Bu takım iyi yolda olacak. Futbola dair doğru yaptığı işler var ama bunları arttırmalıyız. Biz de bunun farkındayız. Bu mağlubiyetin acısını sabaha kadar yaşayacağız, sonra Alanyaspor karşılaşmasına da en hazır, en motive şekilde çıkacağız.” şeklinde görüş belirtti.

Pulat, Beşiktaş ve Gaziantep FK maçlarını 1-0’lık skorlarla kaybettiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Teknik adamlıktan bir kenara bırakırsanız insanız. Duygularla yaşıyoruz. Çok emek veriyorsunuz, bir şeyi hazırlıyorsunuz. Bireysel bir hata olmasaydı İnönü deplasmanında 43 bin kişinin içinden belki 1 puanla çıkacaktık. Bugün burada 1 puanı alabilirdik. İki maç namağlup götürebileceğiniz bir noktada böyle talihsizlikler yaşamak bütün mesaisini tesiste harcayan bir futbol emekçisi olarak bizi üzüyor. Futbol maalesef hatalar oyunu. Burada duygular değil akla göre işler yapmalıyız. Hemen bundan ders çıkarmalıyız. Evet bugün üzülmeliyiz ama yarın çok güçlü bir şekilde çıkmalıyız. Çünkü ligin boyu çok uzun. Bunun birçok örneği var. Geçen sezon Kocaelispor 8 maça yakın maç kazanamadı ve bambaşka bir seviyede bitirdi. Eyüpspor da aynı şekilde kaliteli oyunculardan kurulu. Bugün gelen sol bekimiz Sampdoria’da oynamış, birçok İtalya takımının altyapısında bulunmuş özel bir oyuncu. Dün gelmesine rağmen iyi bir oyun gösterdi. Orta sahada Fiorentinalı Sabiri var, El Yamiq var. Birbirini tanıdığında, daha fazla öz güven geldikçe, bu rakip sahadaki paslaşmalar, şutlar ve ceza sahası içine girişler arttıkça üretkenlik de gelecek.”

Genç teknik adam, yönetimle transfer konusunda çalıştıklarını belirterek, “Transferimizi açtık. Sürekli dosyalar geliyor. Bunların da kapanmasına yönelik çalışmalar var. Biraz da transfer süresinin zamanına bağlı. Biz FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonunun transfer süresine değil, transfer tahtamızın kapatılması süresine göre yarışıyoruz. Önümüzde bir bütçe var, onun da dışına çıkmadan arayışımız devam ediyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.