Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Amasya Üniversitesi’nde yeni fakülte, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde enstitü kuruldu. Yaşar Üniversitesi bünyesindeki iki fakülte kapatıldı.
Bazı yükseköğretim kurumlarının akademik yapılarında değişikliğe gidildi.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ’de yayımlanan karara göre Amasya Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kuruldu.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde de Afet Araştırma Enstitüsü kurulmasına karar verildi.
Kararla, Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi kapatıldı.
Selçuk Üniversitesi’nde de isim değişikliğine gidildi. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü bünyesindeki Diş Hekimliği Fakültesinin adı, “Nezahat Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi” olarak değiştirildi.
Söz konusu değişiklikler, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’nun ek 30’uncu maddesi uyarınca yapıldı.