Yalova'da eşi Semiha Sözer'i 20 metrelik kayalıklardan iterek öldüren Erdal Sözer'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kesinleşti.
Yalova’da eşi Semiha Sözer’i 20 metrelik kayalıklardan iterek öldüren Erdal Sözer’e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kesinleşti. Yargıtay yerel mahkemenin kararını oy birliğiyle onarken hükme ‘kadına karşı’ ibaresini ekledi, sanığın iyi hal indirimi talebini reddetti.
Olay 24 Ocak 2023’te saat 19.00 sıralarında Altınova ilçesine bağlı Soğuksu köyü Ballıkaya mevkisinde meydana geldi. Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde yaşayan Semiha Sözer, eşi Erdal Necip Sözer ile gittiği kayalıklarda yaklaşık 20 metre yükseklikten düştü. Bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kayalıklara inen ekipler Semiha Sözer’in hayatını kaybettiğini belirledi. Sözer’in cansız bedeni yaklaşık 2 saat süren çalışmayla bulunduğu yerden çıkarıldı.
Olayla ilgili yürütülen soruşturmada Erdal Sözer’in çelişkili ifadeler vermesi üzerine Jandarma Asayiş, Olay Yeri İnceleme, Jandarma Suç Araştırma (JASAT) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele timlerinden oluşan ekip kuruldu. Ekip bölgede inceleme yaparken Cumhuriyet savcılığından alınan izinle şüpheli teknik ve fiziki takibe aldı. Sözer olaydan 3 ay sonra gözaltına alındı. İşlemleri sonrası Sözer’e ev hapis cezası verildi. Kısa süre sonra ise cezası kaldırıldı. Yaklaşık 15 ay süren çok yönlü çalışmaların ardından ülke genelinde alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir heyet bilirkişi olarak görevlendirildi. Hem jandarmanın özel ekibi hem de akademisyenlerden oluşan heyetin çalışması sonucu Semiha Sözer’in itilmek suretiyle düştüğü belirlendi. Kayıtları inceleyen jandarma benzer yerden düşen bir kişinin düz alanda kaldığını tespit ederken Semiha Sözer’in vücudundaki kırık ve eziklerin benzer yerden düşen kişiye göre çok daha fazla olduğunu doktor raporlarıyla ortaya koydu. Erdal Sözer 15 Mayıs’ta yeniden gözaltına alındı.
Sözer’in evindeki bilgisayarda yapılan incelemede de ‘Bir kişi nasıl itilir’ şeklinde arama yapıldığı saptandı. Ayrıca Siirt’te kayalıklardan düşerek ölen kadınla ilgili bir haberi de defalarca okuduğu tespit edildi. Erdal Sözer’in olaydan sonra eşinin ailesiyle hiç görüşmediğini de belirleyen jandarma şüphelinin Semiha Sözer ile anlaşmazlık yaşadığını, olay günü araç kiraladığını, lokantada birlikte yediklerini de tespit etti. Altınova Jandarma Komutanlığı’na getirilen ve ifade vermeyi reddeden Erdal Sözer sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Erdal Sözer 3 Ocak 2025’te ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’nin 8 Mayıs 2025 tarihli kararının ardından dosya temyiz incelemesi için Yargıtay’a taşındı.
Dosyayı inceleyen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, sanık hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını oy birliğiyle onadı. Daire, hükme Türk Ceza Kanunu’nun 82’nci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi kapsamında ‘kadına karşı’ ibaresini ekleyerek kararı düzeltilmiş şekilde oybirliğiyle onadı. Sanığın iyi hal indirimi talebi de kabul edilmedi.